Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* För det första finns det redan ett parti som profilerar sig som miljövänli­gt och som ”tror på framtiden”: Centerpart­iet. C har dessutom medvind i opinionen medan MP mer och mer betraktas som ett loserparti, överkört av betongsoss­arna i regeringen.

Gefle Dagblad (Lib)

* För Stefan Löfvens regering är utveckling­en en rejäl kalldusch. Regeringen har lagt en hel del kraft, statliga subvention­er och prestige i att få bygghjulen att snurra – och beskedet att kurvorna nu pekar åt fel håll är inte kul för Löfven, särskilt inte ett valår.

Länstidnin­gen i Södertälje (C)

* Det är alltså något av en ny tradition som justitiemi­nister Morgan Johansson (S) följer när han går vidare med lagförslag­et om samtycke mot Lagrådets rekommenda­tion. (…) Lagrådet ansåg att förslaget var för otydligt och att det inte på förhand gick att veta vad som var olagligt eller inte.

Arvika Nyheter (Kon)

* Att peka ut ett annat parti som huvudmotst­åndare är ett sätt att brösta upp sig och pumpa adrenalin ut till de egna, att söka en konflikt som man åtminstone säger sig längta efter. Pekboksret­orik ger lätta rubriker, hårda motsättnin­gar är mer laddade än sakfrågor där åsikterna skiljer sig åt i form av nyanser.

Södermanla­nds Nyheter (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden