Hallands Nyheter

Häst i stall kan ha utsatts för tidelag

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Händelsen ska ha inträffat i början av mars i ett stall norr om Varberg. En hästägare har på morgonen upptäckt att någon eller några varit inne i stallet och på något sätt tillfogat skador på ett sto.

Exakt vad som har hänt är oklart men enligt anmälan med rubricerin­gen djurplåger­i misstänker ägaren att det rör sig om tidelag. Men det är något som enligt polisen är svårt att säga med säkerhet.

– VI VÄNTAR i nuläget svar från den tekniska undersökni­ngen av platsen och analysen som har gjorts av veterinär. Enligt anmälan så misstänker man alltså att någon har varit där inne och där finns saker som tyder på att något inte står rätt till, säger Suzanne Redenfors, förundersö­kningsleda­re på polisen.

Redenfors bekräftar att det rör sig om skador i hästens underliv men att det inte rör sig om stickskado­r.

– Det finns inga skador efter någon kniv eller att något tillhygge ska ha använts. Men rodnad och liknande kan man konstatera samtidigt som det är jättesvårt att säga hur de här skadorna kan ha uppstått. Men med tanke på skadeläget, kan man anta att det rör sig om tidelag?

– Det är alltid svårt att säga och det kunde inte veterinäre­n säga direkt heller. Sedan är det ju inga lättutredd­a brott heller utan vi inväntar svar på analyser och annat, säger Suzanne Redenfors och fortsätter:

– Ibland när hästar är brunstiga kan de bli röda i det området men nu var inte den här hästen brunstig vid tillfället. Men anmälaren tycker att det ser ut som att någon har varit på hästen. Men vi får som sagt avvakta mer informatio­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden