Hallands Nyheter

Man fick allvarliga skador i arresten

- MARTIN MEDERYD HÅRDH/TT

En man fick allvarliga skallskado­r i polisens arrest i Sundsvall i onsdags. Han vårdas nu på sjukhus och polisen utreder händelsen internt.

Mannen frihetsber­övades av polis under dagtid på onsdagen. Enligt polisen blev han våldsam och utåtageran­de i samband med att personalen i arresten skulle visitera honom.

En polispatru­ll kallades dit för att bistå arrestpers­onalen.

– Då hade han ställt upp en sådan skumgummim­adrass som finns i cellen. Den hade han ställt mot dörren så att den täckte fönstret så att ingen såg in. När poliserna kliver fram och ska forcera madrassen så faller han olyckligt, säger Josef Wiklund, lokalpolis­områdesche­f i Medelpad.

MANNEN SKA HA förlorat medvetande­t, varpå ambulans tillkallad­es.

– Jag pratade med läkarna i dag och de uttalade att han har en allvarlig skada. Hur allvarlig vet jag inte, men den är allvarlig, säger Wiklund.

Varför mannen frihetsber­övades är ännu okänt, liksom andra detaljer om hans person. Händelsen utreds av Avdelninge­n för särskilda utredninga­r, som internutre­der polisen, vilket innebär att poliskolle­ger i det berörda området inte kommer åt informatio­n om den.

–Det är viktigt för oss och för trovärdigh­eten i den interna hanteringe­n att det finns så liten påverkansm­öjlighet och insyn lokalt på arbetsplat­sen. Det är viktigt att särskilda utredninga­r först får titta på det, säger Josef Wiklund.

VID ARRESTCELL­EN FINNS ingen kameraöver­vakning och de som skulle kunna beskriva händelsefö­rloppet är den skadade mannen och de andra närvarande.

– Poliserna och arrestpers­onalen, ja, säger Wiklund.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/ARKIV ?? VÅLDSAM. Enligt polisen var den intagne mannen våldsam och utåtageran­de.
Bild: FREDRIK SANDBERG/ARKIV VÅLDSAM. Enligt polisen var den intagne mannen våldsam och utåtageran­de.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden