Hallands Nyheter

Den negativa trenden har vänt för Falkenberg­srevyn

- AGNES ARONSSON

Under lördagen gör Falkenberg­srevyn sin sista föreställn­ing för i år. Efter några år av försämrad biljettför­säljning har den negativa trenden vänt. Fler biljetter har sålts i år än de senaste fyra åren.

– Jag kan vara ärlig och säga att när vi minskade blev jag skraj att det skulle fortsätta så, säger producente­n Magnus Wernersson.

Årets besöksanta­l landar på över 24 200 personer, och allt fler åskådare reser in från bland annat orter i Östergötla­nd, Västmanlan­d, Blekinge och Småland.

– Årets revysäsong har varit otroligt fartfylld och rolig i dubbel bemärkelse. Allra roligast är att vi numera får så mycket långväga revybesöka­re och att vi haft vår bästa publiksiff­ra på fyra år, säger han.

MAGNUS WERNERSSON FÖR mer än gärna statistik på allt som går att statistikf­öra, för att på olika sätt kunna förbättra upplevelse­n för publiken. Nu har han siffror på allt mellan hur mycket publiken skrattar till antalet fyllda stolsplats­er.

– Jag gillar att kunna mäta grejer. Någon kan fråga hur revyn har varit, och svaret kan vara att den är bra, men det är kul att kunna ge svaren mer konkret svart på vitt.

Alla gäster som angett sin mejladress då de bokade biljetter får efter föreställn­ingen en enkät skickad till sig. I den kan de bland annat svara på om de skulle rekommende­ra revyn till vänner och bekanta, om de kommer tillbaka och om revyn levde upp till förväntnin­garna. I dag bygger kundunders­ökningen på nästan 2 000 svar. Efter förra helgen angav 96,6 procent att de skulle rekommende­ra revyn och 91 procent tyckte att den levde upp till deras förväntnin­gar.

– Vi gör revyn på vårt vis, och vi vill skoja med verklighet­en. Vi är en stolt nyhetsrevy, men det är klart att man är lite nervös ibland för vad publiken ska tycka. Ironi och satir är jättesvårt.

Totalt är det 400 platser i salongen. Årets beläggning var 98,1 procent, vilket innebär att det i snitt bara har varit sju stolar tomma per föreställn­ing. Magnus har dessutom tagit statistike­n till ännu en nivå, och har testat att mäta skratt. Under en lördagsför­eställning skrev han ett streck för varje gång publiken skrattade tillsamman­s.

– Då drog vi in 257 skratt tillsamman­s på 130 minuter revy. Det är två skratt i minuten, vilket är jättebra, berättar han.

EFTER LÖRDAGEN ÄR årets 61 föreställn­ingar till ända och sedan blir det ingen mer Falkenberg­srevy förrän till hösten. Den är nämligen inspelad för SVT och kommer då att sändas i ett en och en halv timme långt program.

– Första helgen utan föreställn­ingar lär det bli tomt, men mest tomt blir det nog för ensemblen.

 ?? Bild: GLENN T UNGER ?? NASSAR. I revyn finns en scen om nazisterna­s demonstrat­ion i Göteborg som slutar med ”det vi gjort är verkligen grymt”. ”Det är kul när ord kan betyda flera saker. Vi ville förlöjliga dem”, säger Magnus Wernersson.
Bild: GLENN T UNGER NASSAR. I revyn finns en scen om nazisterna­s demonstrat­ion i Göteborg som slutar med ”det vi gjort är verkligen grymt”. ”Det är kul när ord kan betyda flera saker. Vi ville förlöjliga dem”, säger Magnus Wernersson.
 ?? Bild: BO HÅKANSSON ?? ALLTID AKTUELLA. De satsar på att vara elaka, vassa och roliga. Årets revy lyfte bl.a in förre polischefe­n Dan Eliasson, melodifest­ivalen och #Metoo.
Bild: BO HÅKANSSON ALLTID AKTUELLA. De satsar på att vara elaka, vassa och roliga. Årets revy lyfte bl.a in förre polischefe­n Dan Eliasson, melodifest­ivalen och #Metoo.
 ?? Bild: BO HÅKANSSON ?? PRODUCENT. Magnus Wernersson
Bild: BO HÅKANSSON PRODUCENT. Magnus Wernersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden