Hallands Nyheter

Han blickar framåt

Anton Birgersson­s passning till Mattias Kongstad gick inte fram. I stället kunde Lindås avgöra. –Det tar ett dygn att få bort det, men som tur är har vi match redan på söndag, säger Anton Birgersson.

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Warbergs stjärna vet hur det är att ha marginaler­na på sin sida – eller inte. 2–3-förlusten sved – målet kom med endast fem sekunder kvar.

– Jag försökte hitta ”Kongo” på bortre stolpen, men sen hade jag inte riktigt koll på vad klockan stod på. Det var säkert de som skrek, men man hörde inte, säger Anton Birgersson.

Nu står det 1–1 i kvalet och avgörande match väntar i Sparbanken Wictory Center.

– KÄNSLAN ÄR bra. Vi vann ju senast på hemmaplan. Vi får mer stöd och förhoppnin­gsvis kan vi spela lite bättre, säger Birgersson, som varit den som gått i bräschen poängmässi­gt.

– Vår femma kom upp i bra nivå första matchen, men nu senast borde vi ha gjort fler mål på de chanser vi hade.

LINDÅS MÅLVAKT VIKTOR Johansson har varit på hugget.

– De flesta mål vi gjort på honom är ”öppna mål”, inte så mycket direktskot­t, utan mer på bortre stolpen. Vi borde ta mer avslut i nästa match, säger Anton Birgersson som har kontrakt med Warberg IC i två år till.

– Yes, det har jag. Och jag vill vara med och ta upp dem till SSL. Det hade varit otroligt skönt. Jag var med när laget åkte ner och det vill ingen vara, så därför vill man vara med och föra upp laget igen.

Tränaren Kent Göransson är förhoppnin­gsfull inför söndagen.

– Man vet att det är jämt och tufft och två bra lag som det faktiskt är. Det gäller att vara som bäst när det ska avgöras. Vi var det i första matchen, kanske inte i den andra.

UNDER KVALET BLIR det matchtätt för Anton Birgersson. Men flickvänne­n Caroline Engblom, som själv spelar både innebandy och fotboll i Bua IF, har varit med på hela resan.

– Hon förstår när jag har mycket matcher, det gör hon. Det har hon gjort nästan sen vi blev tillsamman­s, när jag slutade nian, berättar Anton Birgersson.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? VILL TA REVANSCH. Anton Birgersson felpassade innan Lindås avgörande i andra matchen. Nu väntar en tredje helt avgörande match på söndag.
Bild: KRISTER ANDERSSON VILL TA REVANSCH. Anton Birgersson felpassade innan Lindås avgörande i andra matchen. Nu väntar en tredje helt avgörande match på söndag.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden