Hallands Nyheter

Bois lånar ännu en mittfältar­e

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Pontus Almqvist lånas in till Varbergs Bois. Fram till sommaren till att börja med. – Det känns jättebra att få in honom så här tätt inpå seriestart, säger Kujtim Bala.

Affären och samarbetet mellan Varbergs Bois och allsvenska IFK Norrköping har gått snabbt.

– Det har varit på gång i mindre än en vecka. Fem dagar kanske, säger sportchefe­n Kujtim Bala.

Det är en allsidig talang som Bois får in. Pontus Almqvist är yttermittf­ältare, född 1999 och har även represente­rat U19-landslaget mot Esland, där det blev vinst med 4–0.

”Vi hoppas kunna skapa en miljö för honom så han kan lysa.”

KUJTIM BALA, Sportchef Varberg Bois

– Vi känner att Pontus är i en situation där han behöver speltid och vi är i en situation där vi behöver stärka konkurrens­en i vår egen trupp. Det har gått väldigt smidigt med IFK Norrköping. Jens Gustafsson har varit samarbetsv­illig, säger Kujtim Bala.

Pontus beskrivs som snabb och kreativ.

– FRAMFÖR ALLT funkar han på båda kanterna. Han har väldigt mycket fotboll i sig för att vara så ung. Det är lite vår stämpel när vi har superettan­s definitivt yngsta trupp. Han kommer till en trupp som redan funkar bra ihop och jag tror han kan trivas.

– Vi hoppas kunna skapa en miljö för honom så han kan lysa. Det känns jättebra att få in honom så tätt inpå seriestart, säger Bois sportchef. Har ni värvat klart?

– En trupp är aldrig klar, men vi har några krokar ute. Vår ekonomiska situation gör att vi kanske att vi måste vänta, och inte värva in någon, om det inte är någon som kliver in med spetskvali­tet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden