Hallands Nyheter

Varbergs Gif värvar rutin till sin backlinje

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Seriepremi­ären närmar sig för Varbergs Gif. Då väljer klubben att förstärka ytterligar­e. – Vi har framför allt velat stärka upp backlinjen, säger sportchefe­n Fisnik Kameraj.

Redan till helgens träningsma­tch mot Snöstorp/ Nyhem finns två nyförvärv med i Varbergs Gifs trupp: Armin Helvida och Stanko Ostolic.

– ARMIN ÄR mittback och spelade för Sandviken förra året. Han har varit här ett tag och tränat, men inte spelat matcher på ett tag, berättar Fisnik Kameraj.

Landsmanne­n från Bosnien, Stanko Ostojic, är en rutinerad herre som har spelat 113 matcher i Bosniens högsta liga, senast i FK Sloga Simin Han. På sajten Transferma­rkt.com står det att han är ”pensionera­d” som fotbollssp­elare. Jobbar ni fortfarand­e med samma bosniska agent som förra säsongen?

– Vi har inte använt någon agent utan den här gången har vi tagit kontakt direkt med spelarna, säger Fisnik Kameraj.

Unge Gramos Selmani från Varbergs Bois är numera också giffare.

– DET VAR han själv som ringde och tog kontakt. Det är en intressant ung kille, en ytter, som på sikt kan bli riktigt bra, menar Kameraj.

Dessutom plockar Varbergs Gif in Armend Bajgora från Stafsinge, som vet var målet är beläget.

– Armend är ytter och provtränad­e med Tvååker. En intressant kille som har lite spetskvali­téer i sig.

Två ytterligar­e förstärkni­ngar från Balkan lär dyka upp i helgen, men det är oklart om de spelar matchen.

Det handlar om centrala mittfältar­en Kenan Karadjuz, 27, från NK Bratstvo Gracanica och backen Dragoslav Stakic, 32, senast i Mrkonjic.

– NU KOMMER vi nog inte ta in fler i truppen. Vi har ju försökt med spelare här i närheten men det har varit svårt. Anders Carlsson, Fredrik Björk och Thommie Persson väljer att satsa på sina familjer, men det är ju sådana spelare som skulle hålla i tvåan.

Varbergs Gif spelar sin premiär den sjunde april borta mot Ullareds IK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden