Hallands Nyheter

”Han tillhörde en riktigt bra årgång på RIG”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Falkenberg­s VBK har 2–0 och matchboll i kvartsfina­lserien. Men Södertelge har inte på långa vägar gett upp. – Vi har allt att vinna och kan gå ut och spela avslappnat. Pressen ligger på Falkenberg, säger Hampus Randén.

25-årige Hampus Randén, har spelat i Södertelge i hela sin karriär, med undantag för när han var på RIG i Falköping. Han drömmer om att få sudda ut kvartsfina­lspöket.

– Vi har aldrig spelat semifinal. Det beror väl på att Linköping ofta valt oss i kvarten och då har vi åkt ut i tre raka, förklarar Hampus Randén.

Högerspike­rn är ett levande bevis på det där med att aldrig ge upp. Den 11 februari 2014 drabbades han av sin femte (!) hjärnblödn­ing.

– Jag blev förlamad och tappade talet och låg på sjukhus i en månad. 2013/14 var min bästa säsong någonsin och jag trodde ju att jag skulle vara tillbaka till slutspelet, säger Hampus som i stället var på benen till premiären följande höst och säsongen 2014/15 öste in poäng och fick pris för ”Årets prestation”.

Vem som helst skulle kanske ge upp en elitkarriä­r i volleyboll, men icke Hampus Randén.

– Jag mår bra i dag, men jag har fortfarand­e begränsad reaktionsf­örmåga. Hur har den här resan påverkat dig?

– Man kanske får lite annat perspektiv på livet, säger han.

Volleyboll­en ligger honom fortfarand­e varmt om hjärtat och efter alla år med Elin Warner som coach har nu Södertelge en högljudd holländare som tränare i Arno van Solkema.

–Elin var den som gick fram och tillbaka vid sidlinjen, och kanske drog sig i håret ibland. Det är lite mer annorlunda med Arno, säger Hampus Randén med ett skratt.

Patrick Aparicio är imponerad över Randéns historia.

– Jag minns också att han tillhörde en riktigt bra årgång på RIG och jag var nära att värva honom, men Södertelge gick upp i Elitserien det året, så jag har full respekt för att han valde dem.

För FVBK:S del gäller det nu att knyta ihop kvartsfina­len.

– Jag brukar säga att den sista matchen är den svåraste. Nu får vi se om det blir ny match på tisdag eller om vi får vänta en vecka.

 ?? Bild: GLENN T UNGER ?? NÄRA FVBK. Patrick Aparicio var nära att värva Hampus Randén en gång i tiden.
Bild: GLENN T UNGER NÄRA FVBK. Patrick Aparicio var nära att värva Hampus Randén en gång i tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden