Hallands Nyheter

Virginia får styrka av musiken

- AGNES ARONSSON

Virginia Pihlblad har haft musiken som ett stöd genom både sorg och lycka. På lördag spelar The Second Time på teatern i Varberg med showen ”ROCK the 70’s”, och då står hon bakom mikrofonen.

Varbergs teater får till helgen besök av The Second Time med sångerskan Virginia Pihlblad, 37, från Veddige i spetsen. Det är ett storband med 23 personer på scen, vilket innebär dubbla gitarriste­r, trummisar och pianister. Resterande är blås och vokalister.

– Det känns bra att spela med storbandet. Det är ett väldigt mysigt gäng, som känns tryggt och vi har väldigt roligt ihop.

TILL VARDAGS ÄR Virginia sångerska i bluesbande­t Skybenders. Hon har sysslat med musik sedan hon var 12 år – samma år som hennes halvbror tragiskt förolyckad­es i en trafikolyc­ka i Thailand när en drogpåverk­ad lastbilsch­aufför körde mot rött.

– Det var då jag började i en gospelkör. De runt mig tyckte att det kunde vara bra för mig att ha en sysselsätt­ning så då hamnade jag där. Vi hade en jättefin präst och hans fru, men det fanns ingen sjukvård som backade upp oss då. Därför har jag vänt mig till musiken, berättar Virginia.

Hon stod extremt nära sin bror Jimmie och sorgen var total när han dog. Några år senare omkom även Jimmies halvbror i en trafikolyc­ka i Bua. För ett par år sedan fick dessutom Virginia och hennes sambo beskedet att sambon drabbats av MS.

– Det har varit mycket sorg i vår familj. Man repar sig inte efter sådana här saker. Min mamma kan fortfarand­e säga till mig att jag ska se mig om vid övergångss­tällen. Det förföljer en. Ingenting blir som vanligt. På vilket sätt har det svåra haft en musikalisk inverkan på dig?

– Jag sjunger väldigt uttrycklig­t och det är det nog många som uppskattar. Att jag levererar en känsla till de som står och lyssnar. Min erfarenhet gör att jag har större möjlighet att göra det.

Under lördagen ska The Second Time spela gamla klassiker av bland annat Jackson 5, Stevie Wonder, Jimi Hendrix och Deep Purple. Virginia ska för omväxlings skull spela andras låtar.

– Den här musiken som vi spelar på lördag tyckte min bror väldigt mycket om, så det kanske är därför jag hamnade där. Och jag känner en enorm skapargläd­je tillsamman­s med storbandet, de ger sådan energi.

GÖRAN DAHLQVIST ÄR grundaren av The Second Time som har funnits sedan 2004. I huvudsak har de spelat olika temakonser­ter, bland annat James Bond två gånger. Göran har lagt mycket tid på projektet sedan storbandet började repa i september, och låtarna de spelar på lördag är arrangerad­e speciellt just för The Second Time av Mats Engström.

– Det känns jättebra, det ska bli så kul. Det som är mest nervöst är om det kommer folk eller inte, för det är lite svårt att nå ut. Vi har kört med sponsrade reklaminlä­gg på Facebook, och affischera­t lite grann. Här i Varberg är det ett väldigt stort utbud jämfört med andra småstäder. Det gäller att komma igenom bruset, säger han.

Bandet spelar 19.00, den 24/3 på Varbergs teater. En lång version av artikeln finns på hn.se.

”Jag sjunger väldigt uttrycklig­t vilket många uppskattar” VIRGINIA PIHLBLAD Sångerska

 ?? Bild: AIGARS LAPSA ?? INLEVELSE. The Second Time spelar på Varbergs teater på lördag med Virginia Pihlblad bakom mikrofonen.
Bild: AIGARS LAPSA INLEVELSE. The Second Time spelar på Varbergs teater på lördag med Virginia Pihlblad bakom mikrofonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden