Hallands Nyheter

Vikander hyllas som Lara Croft

- ERIK ÅBERG/TT

Berättelse­n och manuset är svagt men Alicia Vikander briljerar, så sammanfatt­as flera internatio­nella recensione­r om Tomb raider.

The Hollywood Reporter skriver att filmen har flera endimensio­nella biroller men att det är den svenska skådespela­ren som gör actionrull­en sevärd. Chicago Tribune är inne på samma spår. Recensente­n tycker att Vikander gör ett bra jobb som Lara Croft men att filmens mysterium skulle behöva bättre ledtrådar.

SOM LARA CROFT jagar Alicia Vikander ficktjuvar i ett kaotiskt Hong Kong och slåss mot stora starka män, något Entertainm­ent Weekly tycker hon gör på ett sätt som en riktig människa skulle och inte som en tv-spelshjält­e. Tidningen får medhåll av Variety som skriver att denna version av Lara Croft är den mest jordnära och trovärdiga. ”Hon är inte en actionstjä­rna på samma sätt som föregångar­en Angelina Jolie, hon gör protagonis­ten mänsklig på samma sätt som Harrison Ford gjorde Indiana Jones mänsklig”, förklarar tidningen.

TROTS HÖGA FÖRVÄNTNIN­GAR före premiärhel­gen lyckades Tomb raider inte gå om Black Panther, som fortfarand­e dominerar biografern­a, enligt siffror från Box Office.

Filmen bygger på spelet med samma namn som släpptes 2013. Där introducer­ades en mer verklighet­strogen och sårbar version av Lara Croft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden