Hallands Nyheter

Grus i maskinerie

HALLAND: EN VECKAS VÄNTETID FÖR ATT LAGA PUNKTERING

-

I snitt 10-15 punktering­ar om dagen lagar Samuel Lejon och Lennart Friberg på Cykelverks­taden NO.1 i nuläget. När snön smälter skjuter antalet punktering­ar i höjden.

– Tar du upp en näve grus från trottoaren så ser du att det inte är grus utan flis. När det sedan regnar eller blir blött på marken så reser sig stenen upp och då blir det lätt punktering, säger Lennart Friberg, butiksägar­e på Cykelverks­taden NO.1 i Varberg.

Det kalla vädret har inneburit ett par lugnare veckor men när temperatur­en stiger blir det snabbt fullt i verkstaden säger Lennart Friberg.

– Nu brukar det bli upp emot en veckas väntetid trots att vi är fyra stycken som jobbar.

CYKLISTERN­A I FALKENBERG har det inte mycket lättare.

– Någonstans runt 20-25 punktering­ar i veckan lagar vi nog även om vi inte är helt överbelamr­ade, säger Per-ola Lindén som är butiksägar­e på Hertings cykel.

Samtidigt menar de båda två att ett stort problem är att folk redan från början har för dåliga däck.

– På de nya cyklarna sitter det oftast bättre däck som är punktering­sskyddade. Men de flesta som kommer in har ju kört runt på gamla, tunna däck och då blir det lätt punktering, säger Lennart Friberg.

– Vi rekommende­rar i stort sett alla att byta till ett bättre däck. Är det mycket skärsår är det bättre att byta till ett starkare däck än att

 ??  ?? BRÅDA DAGAR. Lennart Friberg och Samuel Lejon på Cykelverks­taden NO. 1 har fullt upp med att laga punktering­ar i
BRÅDA DAGAR. Lennart Friberg och Samuel Lejon på Cykelverks­taden NO. 1 har fullt upp med att laga punktering­ar i

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden