Hallands Nyheter

Fyra personer har förhörts om brand

- TT

Dödssiffra­n fortsätter att stiga efter branden i ett köpcenter i Ryssland. 64 människor har nu bekräftats omkomna. Brandskydd­et i byggnaden hade stora brister och fyra personer har frihetsber­övats och förhörts.

Branden ska ha börjat i en biograf på den översta våningen, den fjärde, i det välbesökta köpcentret i Kemerovo, nordost om Novosibirs­k i Sibirien, vid 11-tiden på söndagsför­middagen. Taket i två biosalonge­r kollapsade av branden, enligt Rysslands federala utrednings­myndighet. Elden härjade sedan omkring 1 000 kvadratmet­er av köpcentret.

64 MÄNNISKOR HAR hittills bekräftats omkomna, uppger katastrofm­inister Vladimir Putjkov, enligt Reuters. Enligt ett tidigare uttalande från räddningsm­yndigheter­na har ytterligar­e ett 40-tal människor skadats i branden. Myndighete­rna uppger att tolv personer fortfarand­e vårdas på sjukhus, varav tio har andats in giftig rök.

– Brandlarme­t fungerade inte, människor sprang ut skrikande och i panik, säger tonåriga Milena, som besökte köpcentret med sina föräldrar, till nyhetsbyrå­n AFP.

Utredare har funnit stora brister i köpcentret­s brandskydd, rapportera­r nyhetsbyrå­n Interfax. Bland annat hade en säkerhetsv­akt stängt av brandlarme­t och nödutgånga­r var dessutom blockerade.

Fyra personer har frihetsber­övats och förhörts, bland andra den tekniske chefen för företaget som äger byggnaden.

DET ÄR OKLART hur många som fortfarand­e saknas.

Enligt rysk räddningst­jänst jobbar räddningsa­rbetare på de översta våningarna där taket rasat in.

 ?? Bild: TT/AP ?? KATASTROF. Rök syns från shoppingce­ntret där 64 personer har bekräftats omkomna.
Bild: TT/AP KATASTROF. Rök syns från shoppingce­ntret där 64 personer har bekräftats omkomna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden