Hallands Nyheter

Swedish House Mafia är tillbaka

- MATILDA KVARNSTRÖM LANTZ/TT

Fem år har gått sedan Swedish House Mafia splittrade­s – men natten till måndag intog de återigen scenen tillsamman­s. – Mitt namn är Axwell. Det här är Sebastian Ingrosso och det här är Steve Angello, och ni vet att vi är Swedish House Mafia, ropade Axel ”Axwell” Hedfors från scenen.

Spelningen skedde på festivalen Ultra i Miami, där ryktena om en återföreni­ng hade nått publiken.

Förväntnin­garna var höga när det var dags för trion att komma upp på scenen. Allt blev svart, med undantag av korta ögonblick av stark strålkasta­rbelysning. Stämningen byggdes upp, precis som publikens jubel.

När musiken drog igång med full kraft kunde de tre silhuetter­na anas i mitten av scenen.

ATT DEN SVENSKA dj-trojkan Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso valde att återförena­s på just festivalen Ultra är inte helt oväntat. Det var där Swedish House Mafia gjorde sitt sista framträdan­de

”Det var dags...”. SWEDISH HOUSE MAFIA

ihop för fem år sedan. Därefter har de fortsatt sina solokarriä­rer.

I ett pressmedde­lande svarar trion på frågan om varför de valt att göra det här just nu: ”Det var dags...”.

Miamifesti­valen Ultra arrangeras för tjugonde året i rad och trions hemliga återföreni­ng blev jubileets storslagna final. Rykten om spelningen har florerat en tid och fans som inte skulle gå på Ultra fick trösta sig med att konserten direktsänd­es på festivalen­s hemsida.

SWEDISH HOUSE MAFIA bildades 2008 och fick en stor internatio­nell hit med sin debutsinge­l One (Your name) som kom 2010. Både Save the World från 2012 och Don’t you worry child som släpptes året därpå Grammynomi­nerades i kategorin för bästa dansinspel­ning. Det blev ingen Grammy men väl en rad andra priser – 2011 fick de ta emot svenska Musikexpor­tpriset, 2012 och 2013 prisades de på Grammisgal­an och P3 Guld utsåg dem till vinnare i kategorin Årets dans på galan 2013. De har släppt två album: Until one (2010) och Until now (2012).

 ?? Bild: JORDAN STRAUSS ?? TILLSAMMAN­S IGEN. Swedish House Mafia återförena­des i Miami på söndagskvä­llen, lokal tid. Bilden är från ett tidigare tillfälle.
Bild: JORDAN STRAUSS TILLSAMMAN­S IGEN. Swedish House Mafia återförena­des i Miami på söndagskvä­llen, lokal tid. Bilden är från ett tidigare tillfälle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden