Hallands Nyheter

Folkkäre Jerry Wi

MUSIK: ARTISTKOLL­EGORNA SÖRJER ROCKIKONEN

-

”Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi måste meddela att Erik Fernström (Jerry Williams), efter en kort tids sjukdom, lämnade oss i går söndag. Våra tankar går till familjen och vi ber om respekt att låta dem sörja ifred”, skriver hans agentbolag Blixten & Co i ett pressmedde­lande.

Leif ”Blixten” Henriksson, bolagets grundare och nära vän till Jerry Williams beskriver sångaren som ödmjuk, varm och omtänksam.

– Han brydde sig alltid om alla andra och satte dem alltid i första sätet, att han var osjälvisk är en underdrift. I nästan 50 år har han funnits runt mig, mer eller mindre dagligen, så sorgen och saknaden jag känner just nu går inte att beskriva i ord, säger han.

UNDER DET TIDIGA 1960-talet, som frontfigur i bandet The Violents, började Jerry Williams resa mot att bli folkkär rockikon. Men trots att LEIF ”BLIXTEN” HENRIKSSON han också varit medlem i Alarm och Roadwork är det som soloartist som Jerry Williams främst är känd. I hans låtkatalog finns hits som It started with a love affair, I can jive, Did I tell you och Who’s gonna follow you home.

– Han lyckades hålla sig kvar lite på sidan om. Tack vare flitigt arbete har han blivit en legend och folkkär hela vägen, och sedan hittade han producente­n Ola Håkansson, som gjorde att han kunde utveckla sig och göra musiken modernare, säger musikjourn­alisten Stefan Wermelin.

Rocklegend­aren Jerry Williams har avlidit. Av Musiksveri­ge beskrivs sångaren som ödmjuk, omtänksam och generös. Men också som en stark liveartist som älskade att stå på scenen. – Han var en fruktansvä­rt bra liveartist, väldigt folkkär men har alltid haft sin integritet. Han har verkligen levt för musiken, säger Miss Li.

GENOM ÅREN BLEV det totalt ett tjugotal album. Jerry Williams förekom också ofta i radio och tv, där han på bred stockholms­ka pratade om rockmusik. Men det var på scenen som sångaren hörde hemma. Enligt musikjourn­alisten Håkan Lahger älskade han att stå på scenerna i folkparker­na och göra krogshower.

– Han är hundra gånger bättre på

 ??  ?? FULLT ÖS. Jerry Williams under ett upträdande på Allsång på Skansen 2012. I söndags avled han, 75 år gammal.
FULLT ÖS. Jerry Williams under ett upträdande på Allsång på Skansen 2012. I söndags avled han, 75 år gammal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden