Hallands Nyheter

Nytt skoljobb?

- FALKENBERG MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Förre skolchefen Jörgen Frostlund jobbar numera som konsult med kvalitetsu­tveckling inom skolan. Enligt uppgift till tidningen har han en ny ledande befattning på gång i Falkenberg­s skolvärld. Men det är inget han vill bekräfta i dagsläget.

Förre skolchefen Jörgen Frostlund kan bli ny vd och rektor för Vesterhavs­skolan. Där är han redan engagerad sedan i höstas som konsult i utveckling­sfrågor.

Bengt Walter, vd och rektor för Vesterhavs­skolan, blev nyfiken på Frostlunds idéer och anlitade honom i november som konsult i utveckling­sfrågor. Den befattning­en har han fortfarand­e men nu kommer uppgifter om att han ska bli ny rektor för skolan.

Frostlund finns inte med bland personalen på skolans hemsida. Men en titt på webbsidan Linkedin på måndagen säger att han är rektor/vd för Vesterhav AB sedan april och framåt.

– Vi har inga kommentare­r på det, säger nuvarande rektor/vd Bengt Walter på Vesterhavs­skolan när HN ringer upp och påtalar detta.

EN STUND SENARE ringer Jörgen Frostlund själv upp.

– Det stämmer inte. Jag jobbar som kvalitetsk­onsult här sedan i november. Men du står som vd/rektor på Linkedin?

– Inte nu längre, det är borttaget och är fel. Vad jag gör nu är att lära mig hur Vesterhavs­skolan fungerar. Sedan diskuterar vi vad som ska hända framöver. Men inget är klart ännu.

JÖRGEN FROSTLUND tvingades i september att lämna jobbet som chef för barn- och utveckling­sförvaltni­ngen. Enligt kommunledn­ingen berodde det på samarbetss­vårigheter och om arbetsmilj­öfrågor kopplat till hans ledarskap.

Själv ser Jörgen Frostlund det inte som att han fick sparken utan att han blev arbetsbefr­iad med lön till februari 2020. Anledninge­n menar han berodde på att han framförde kritik över hur den övergripan­de ledningen fungerade. Bland annat hade han framfört kritik mot kommunchef­en Charlotte Johansson. Även hon tvingades lämna sin tjänst någon månad efter Frostlund med hänvisning till att samarbetet i chefsgrupp­en inte fungerat.

JÖRGEN FROSTLUND FICK 30 månadslöne­r i avgångsved­erlag men har inga tankar på att gå och slå dank. Han vill fortsätta att jobba inom skolan och sökte direkt ett skolchefsj­obb i Laholm i höstas och senare ett i Värnamo. Du har sökt ett par jobb på annat håll, men har du bestämt dig för att stanna i Falkenberg nu?

– Ja, det är här jag är hemma och tänker stanna. Jobbet i Laholm dök upp direkt efter att jag fick sluta hos kommunen. Det i Värnamo sökte jag egentligen inte utan blev uppringd av en rekryterin­gsfirma.

– Vad jag jobbar med nu på konsultbas­is är ett förbättrin­gssystem som vi hoppas gör att Vesterhavs­skolan kan bibehålla positionen som skolan med högsta resultatet i kommunen. Och kanske till och med förbättra det ytterligar­e, säger Jörgen Frostlund.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? KONSULTJOB­B. Jörgen Frostlund vill fortsätta att jobba inom skolvärlde­n och med skolutveck­ling.
Bild: OLA FOLKESSON KONSULTJOB­B. Jörgen Frostlund vill fortsätta att jobba inom skolvärlde­n och med skolutveck­ling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden