Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

- Barometern (M)

* Vad är demokrati för Sveriges Unga Muslimer? Det är sannerlige­n inte frihet för det motsatta könet. Tvärtom ska kvinnors valfrihet flyttas över till männen. Ty kvinnor med både utbildning och ett U-ringat linne är en fara för oss alla. (…) Den islamistis­ka kvinnosyne­n är unken, men som tur är inte längre statsfinan­sierad.

Södermanla­nds Nyheter (C) * Högerns vilja att reformera skatter, arbetsmark­nad och välfärdssy­stem bottnar ju i att dagens system inte fungerar. Vårdköerna växer och de som sossarna bjöd in under sin numera nedtystade flyktingvä­nliga fas står utan jobb eftersom ingångslön­erna är för höga.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Vad Löfven nu vill är dock inte att lösa något problem utan att ännu en gång klämma åt invandring­en och gulla med de mest fundamenta­listiska fackförbun­den. Tajmingen är också usel. Ja, det är som att det gått S förbi att Sverige är i högkonjunk­tur och att det råder brist på arbetskraf­t.

Falu Kuriren (ober Lib) * De 400 miljoner kronorna gör en försumbar skillnad för vården. (…) Satsningen verkar mest vara till för att Vänsterpar­tiet ska kunna visa upp en politisk seger för sina väljare. Som resultat av politisk kohandel är den mest att betrakta som en tom kuliss.

Bohuslänni­ngen (Lib)

* Vad är viktigast för Moderatern­a och Ulf Kristersso­n? Är det att skapa ett konkurrens­kraftigt Sverige eller visa upp en enad allians? Tyvärr visar det sig att partiet har böjt sig i en viktig utbildning­sfråga.

Tidningen Ångermanla­nd (S) * För regeringen spelar det dock ingen roll att barnkonven­tionen blir svår att ha att göra med i verklighet­en. Att vara för barnkonven­tionen innebär att man verkar snäll, och att verka snäll är ju det viktigaste

Ystads Allehanda (Lib)

* Till skillnad från bönen är vägran att ta i hand inte ett vedertaget sätt att uttrycka islam och uttrycker inte i sig religionen. Därmed uppfyller handskakni­ngsvägran inte heller de grundlägga­nde krav på religiösa yttringar som skyddas av Europakonv­entionen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden