Hallands Nyheter

Kvinna åtalas för sminkstöld

- Matilda.carlstrom@varbergspo­sten.se

Tillsamman­s med en kompanjon ska en kvinna i 55-årsåldern vid flera tillfället ha stulit stora mängder smink i Varberg och Halmstad. Nu åtalas hon för stöld.

Det var i mars i år som kvinnan ertappades av butikspers­onal på Kicks i Varberg med krämer till ett värde av 15 000 kronor i väskan. Hon erkände, men menar själv att hon har blivit övertalad av en främmande kvinna att plocka på sig varorna.

Enligt egen utsago ska 55-åringen tidigare på dagen ha liftat från Halmstad till Falkenberg och blivit upplockad av ett par som hon inte kände, men där kvinnan i bilen ändå visste vem hon var.

HON SKA DÅ ha berättat för kvinnan i bilen om sin sjuka mamma och

Väskan var preparerad så att larmen inte skulle tjuta.

att hon var i stort behov av pengar, varpå kvinnan i bilen ska ha räckt över henne en väska. Hon blir lovad pengar om hon hjälper till att plocka ner varor i väskan. Väskan var preparerad så att larmen inte skulle tjuta.

I stället för till Falkenberg kör bilen till Varberg och väl inne på Kicks ska kvinnan från bilen ha ställt fram varor för 55-åringen att plocka ner i väskan. Butikspers­onal fattar misstanke och 55-åringen grips utanför affären.

KVINNAN ÄR ÄVEN misstänkt för liknande stölder på Åhlens i Halmstad i februari och mars. Då ska hon ha stulit varor för 19 000 respektive 23 000 kronor. Även då ska de enligt övervaknin­gskameror ha varit två personer, varav den ena ställt fram varor för den andra att plocka ner i väskan. Till dessa stölder nekar kvinnan, och hävdar att det inte är hon som finns på bild i övervaknin­gskamerorn­a.

Kvinnan häktades den 12 mars och åtalas nu på tre punkter för stöld.

MATILDA CARLSTRÖM

 ?? Bild: MALIN STRANDBERG ?? ORTSUTVECK­LING. Enligt Josefin Bergström är det livsfarlig­t att ta cykeln till Varberg. I strategin för Hunnestad finns en ny cykelväg med som ett önskemål.
Bild: MALIN STRANDBERG ORTSUTVECK­LING. Enligt Josefin Bergström är det livsfarlig­t att ta cykeln till Varberg. I strategin för Hunnestad finns en ny cykelväg med som ett önskemål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden