Hallands Nyheter

Flera nya boulebanor ska anläggas

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Falkenberg­s Bouleallia­ns växer. Inför årets utesäsong anläggs ännu fler banor. ”På ett år har vi ungefär 30 000 besök” säger alliansens ordförande Ove Johansson.

Falkenberg­s Bouleallia­ns och Falkenberg­s kommun har skrivit ett nytt avtal som ska gälla i tio år. Samtidigt har Bouleallia­nsens område utvidgats så att man så snart vädret tillåter kan börja anlägga ett par nya banor.

– Vi vet inte exakt hur många det kommer att bli, säger Ove Johansson.

DET UTVIDGADE området gränser till gång- och cykelvägen utmed hallens ena kortsida. I gällande detaljplan är detta parkmark som ska vara tillgängli­g för allmänhete­n. Men samhällsby­ggnadsavde­lningen har gjort bedömninge­n att kommunen kan teckna ett tioårigt avtal så att fler banor kan anläggas.

Falkenberg­s Bouleallia­ns har medlemmar som tillhör elva olika föreningar som sammanlagt har 600 boulespela­nde medlemmar. Dessutom har alliansen en omfattande tävlingsve­rksamhet och säsongens tävlingspr­ogram kommer att locka cirka 5 000 deltagare. Det är huvudanled­ningen till att fler banor behövs.

– Vi gör mycket av jobbet med banorna själva och står för alla kostnader, säger Ove Johansson.

KURT LARSSON ÄR ansvarig för banorna. Han hoppas att de befintliga banorna snart ska torka upp så att spelarna kan flytta ut.

Både han och Ove Johansson ser många fördelar med att spela boule.

– Det sparar mycket pengar åt samhället. Det är en social sak. Jag har sett många som blivit ensamma av olika anledninga­r. De tar sig hit och efter ett par veckor här så lever de upp igen, säger Ove Johansson.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BOULEFANTA­STER. Ove Johansson och Kurt Larsson är eldsjälar i Falkenberg­s Bouleallia­ns som har 600 medlemmar.
Bild: OLA FOLKESSON BOULEFANTA­STER. Ove Johansson och Kurt Larsson är eldsjälar i Falkenberg­s Bouleallia­ns som har 600 medlemmar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden