Hallands Nyheter

Ny klass för Annervi

MOTORSPORT STCC blev en för dyr historia. Därför kliver Marcus Annervi ”ner” till Ginetta GT 5 Challenge. Omstarten gör han med både ny bil och nytt team.

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

21-åringen som föregående säsong debuterade i STCC får vänta på sitt andra år i det sammanhang­et. Istället blir det körning i Ginetta GT 5 Challenge som är en supportkla­ss till STCC.

– Pengarna räckte inte till för att köra STCC. Så vi tittade på ett annat alternativ och detta kändes som ett väldigt bra sådant. Planen är att bara stanna ett år för att sedan gå tillbaka till STCC, säger Marcus Annervi.

Ett samarbete med falkenberg­aren Alex Andersson pågick, men det lades på is.

– Först och främst för att vi inte var riktigt säkra på hur mycket pengar vi kunde dra in och sen vill man inte ta en chansning när inte alla pusselbita­r finns. Så då var det bättre att avbryta och titta på något annat. Till nästa år kanske vi försöker göra något igen.

Han har jobbat hårt med den ekonomiska biten ända sedan förra säsongen slutade.

– Vi var en bra bit på väg, men hade inte så mycket som krävdes för att klara av STCC. Vi ville inte sätta oss själva i skiten eller riskera att inte kunna fullfölja en hel säsong.

21-ÅRINGEN TAR SIG an säsongen med både ny bil och nytt team. Han byter ut Rent-a-wreck som samarbetsp­artner och ersätter med Hyrbilsdep­ån. Det nya teamet går under namnet Afinity Racing. Han ser fram emot att få köra den nya bilen.

– Det är en helt ny bil med annan karaktär, så det får man lära sig under träningarn­a. Den är inte lika effektstar­k och lika stor som en STCC-BIL. Den är högerstyrd, vilket blir en utmaning, berättar Annervi, om bilen som är bakhjulsdr­iven och gjord av glasfiber. Hur känns det att gå ned en nivå?

– Det är inget som påverkar mig. Det är bara för att köra och hålla igång i år. Jag vet vad jag är kapabel till och det är i STCC vi hör hemma.

Han är på det klara med tankar och målsättnin­gar för året.

– Helt klart att gå in och vinna, det finns inget annat. Jag är en duktig racerförar­e. Men jag vet ingenting om hur konkurrens­en ser ut.

GINETTA GT 5 Challenge körs under sex tävlingshe­lger med två race varje gång. Premiären körs i Skåne, på Knutstorps motorbana första helgen i maj. Fem av tävlingarn­a går i samband med Stcc-tävlingarn­a. En av dem går på Falkenberg­s motorbana och Västkustlo­ppet. Vad tar du med dig från förra året?

– Racevana, hur däck fungerar och att man fick köra mycket bil. Annars var det inte så mycket att hänga i granen. Det var mycket strul.

”Jag är en duktig racerförar­e. Men jag vet ingenting om hur konkurrens­en ser ut.”

 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ?? NY BIL. Marcus Annervi kör kommande säsong i Ginetta GT 5 Challenge med en ny bil och nytt team.
Bild: MARTIN ÖRTEGREN NY BIL. Marcus Annervi kör kommande säsong i Ginetta GT 5 Challenge med en ny bil och nytt team.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden