Hallands Nyheter

Netterberg på guldjakt med Växjö

- Simon carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Växjö Lakers har dominerat svensk hockey så här långt i år. Nu är det bara finalen kvar. – Det skulle vara sjukt kul med ett guld, säger Varbergsfo­strade Pontus Netterberg.

Även om laget har stormat fram på sin väg mot klubbens andra Sm-guld har det varit lite tyngre personlige­n för Pontus Netterberg.

– Jag har inte fått spela så mycket i slutspelet, men det har varit kul de gångerna jag varit med, säger Netterberg.

Det blev 4–1 i matcher mot Brynäs i kvartsfina­len. Semifinale­n mot Malmö blev en munsbit då man vann i fyra raka matcher.

– De matcherna som jag fått spela i har det väl blivit tio minuter per match.

Före säsongen pratade Netterberg om att han spelade för ett nytt kontrakt. Ett uppdrag som han lyckades med. I februari skrev han på för två nya år med Växjö.

– Det är jag nöjd med, men jag kan bättre än vad jag visat i år, säger Netterberg.

Var du orolig över framtiden?

– Lite kanske, men det finns många ställen att spela på. Man kan inte gå runt och oroa sig för mycket, det kan ju hända saker även under säsongen.

Vad är det som inte har stämt i år?

– Jag har haft lite stolpe ut när det gäller poäng och mål. Men självklart är det kul när det går så bra för laget.

Och bra har det ju verkligen gått. Utöver den fina slutspelsf­ormen lekte Växjö även hem grundserie­n hela 21 poäng före tvåan Djurgården.

– Det mesta har väl stämt, (Viktor) Fasth har varit grymt bra i målet och värvningar­na har stämt. De har verkligen gjort skillnad, som (Daniel) Rahimi och (Noah) Welch. Förra året var vi kanske för klena i defensiven, nu känns det betydligt stabilare.

Sent på säsongen plockade Växjö också in två forwards i Andy Miele och Dennis Rasmussen, värvningar som knuffade ner Netterberg i prioriteri­ngsordning­en.

– Vi har en väldigt bred trupp och nu i slutspelet är det ju inga skador heller. Folk känner inte efter, alla spelar ju även om de är skadade.

NÄR VI PRATAS vid har Växjö en träningsfr­i dag, men det är inte mycket till vila för Netterberg. Familjen består av sambon Josefine och parets två gemensamma barn.

– Vi ville gärna vara kvar i Växjö, men allra helst hade vi velat bo i Varberg. Det är lite långt att pendla bara, skrattar Netterberg.

Blir det flytt tillbaka efter karriären?

– Ja det tror jag, jag har lyckats övertala tjejen nu. Hon är från Jönköping och i början höll hon Vättern före havet, men nu tycker också att hon att det är bättre vid kusten.

Följer du hockeyn i Varberg något?

– Nej ingenting, men jag vet ju vad som hände förra säsongen och att de (Varberg Vipers) drog ut laget och så.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden