Hallands Nyheter

Spel tar bort fokus från lärandet

-

på ”Bort med spel från elevernas läsplattor!” (14/4)

SKOLA. Jag håller helt med ”Frustrerad förälder” att man bör ta bort möjlighete­n att ladda ner spel på skolans digitala verktyg.

Jag jobbar i skolan och vi har elever som har otroligt svårt att hålla sig från att spela under skoltid. Vi har regler som säger att det inte är tillåtet att spela under skoltid, men det finns ingen möjlighet för oss pedagoger att hålla efter det. Eleverna är snabba att byta mellan apparna så även om vi misstänker att någon gör annat än de ska så är det svårt att hinna se det. Om vi pratar med elevers vårdnadsha­vare, om att eleven till exempel spelar på lektionern­a, kan vi pedagoger få skulden eftersom det är vi i skolan som ger eleverna digitala verktyg som de kan ladda ner spel på. Rektorer tycker att det är något som eleverna ska lära sig ta ansvar för själva. Men på vems bekostnad? Mycket onödig tid går till att tjata om detta i stället för att hålla i undervisni­ng.

Om kommunen ska betala dessa digitala verktyg så borde de användas till skolarbete och inget annat. Dessutom borde samma gälla på alla skolor i hela kommunen.

Frustrerad lärare

 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ??
Bild: JESSICA GOW/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden