Hallands Nyheter

Svag debatt om landsbygde­n

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Politiker besökte Vessigebro för att diskutera frågor som bygden brann för. – De gav oss inga löften, men vi hoppas att vi har fått i gång lite tankeverks­amhet, säger Dan- Olof Karlsson, ordförande i Vessigebro Samhällsfö­rening

När Samhällsfö­reningen kallade till debatt i bygdegårde­n på måndagskvä­llen dök representa­nter från samtliga partier upp. Föreningen vill att fler bostäder byggs på orten, att Älvgården moderniser­as och sist men inte minst vill de lyfta fråganom en cykelväg mellan Vinbergs kyrkby och Vessigebro.

– Denna cykelväg är en följetong. Det var Region Halland som hade tänkt gå in med hälften av kostnaden, men de valde att prioritera cykelvägen till Bergagård i stället, sa Per Svensson (S). Georgina Ferris (KD) fyllde i: – Jag förstår frustratio­nen över cykelvägen. Vi måste pressa på Region Halland.

Sverigedem­okraternas Sara-lena Bjälkö tyckte dock att partierna skyllde ifrån sig.

– Någonstans har pengarna tagits ifrån. Enligt vårt parti används pengar på ett felaktigt sätt.

Inget av partierna var emot en cykelväg men gav heller inga besked om den kommer bli verklighet. Samma sak gällde när äldreboend­et kom på tal.

– Älvgården har de lovat att bygga om i minst fem år, men utbyggnade­n av Solhaga går före, sa Bo Bengtsson som var moderator under debatten.

Något mer konkreta blev politikern­a när frågan om bostadsutb­yggnaden på orten kom upp..

– Kommunen måste ta fram detaljplan­er med prioritet på landsbygde­n. Vi bör också titta på vilka möjlighete­r det finns till förtätning, men samtidigt ska vi vara rädda om åkermarken, sa Tore Holmefalk (C).

Fick ni svar på era frågor?

– Det var en svag debatt på den biten i och med att de inte sa något konkret. De svävade ut på andra saker som vi inte hade planerat. Stora projekt går alltid före våra projekt, sa Bo Bengtsson.

Tror ni att det kommer bli någon cykelväg enligt ert önskemål?

– Det är pengarna som styr och Falkenberg och Ullared går före. Men man måste leva på hoppet, sa Dan-olof Karlsson.

 ?? Bild: MALIN STRANDBERG ?? DEBATT. 70 personer kom för att höra vad politikern­a hade att säga.
Bild: MALIN STRANDBERG DEBATT. 70 personer kom för att höra vad politikern­a hade att säga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden