Hallands Nyheter

Svängigt möte slutade med kryss

-

FOTBOLL: Landskrona Bois är tillbaka i svensk elitfotbol­l och såg ut att gå mot andra raka segern i superettan, men då slog Örgrytes Diego Montiel en hörna som hittade hela vägen in till 2–2.

Örgryte öppnade starkast. Montiels frispark förlängdes med pannan av David Engström. Landskrona­s målvakt Amr Kaddoura fick händerna på bollen men lyckades inte styra undan den. Målet i slutet av första halvlek var Engströms tredje för säsongen och han har nätat i varje match hittills i superettan. Inte illa av en mittback. Men Landskrona­s replik kom snabbt. På tilläggsti­d fick vänsterbac­ken Alexander Tkacz drömträff på halvvolley.

– Den studsar och man försöker bara få bollen på mål. En bra träff. Alltid lika kul att göra mål, säger Tkacz till C More.

Elva minuter efter pausen slog Sadat Karim till med sitt fjärde mål på tre matcher för nykomlinge­n.