Hallands Nyheter

Lindberg vill få till en femte kvalmatch

- MATTIAS NILSSON

HANDBOLL: KVAL TILL HANDBOLLSL­IGAN

Underläge 1-2 i matcher och HK Varberg har kniven mot strupen. Men Jonathan Lindberg känner sig lugn. – Jag är inte lika nervös som inför de andra matcherna. Man vet lite vad man får möta nu, säger han.

Inne i fikarummet på Team Sportia på Valens industriom­råde erkänner Jonathan Lindberg att han skakade inför match nummer ett i Sparbanksh­allen. Samtidigt var det då som HK Varberg spelade som bäst.

– Vi fick en fullträff i den matchen. Sedan har vi inte lyckats hålla samma kontinuite­t och noggrannhe­t. Starten är ju jättevikti­g mot ett så pass bra lag som Karlskrona, säger Jonathan Lindberg.

STRATEGIN I MATCH fyra är att få till ett tajt 6-0-försvar. Och spela ”lite grisigt”. Men slippa utvisninga­r.

– De kommer ju från ett annat tempo och mer fysiskt spel. När man fått stopp på en allsvensk spelare har man trott att det räckt mot ett elitseriel­ag också, men de har varit tyngre och snabbare och man hänger inte med för att det skiljer en millisekun­d, säger Jonathan Lindberg och fortsätter:

– Vi ska inte skylla på domarna. Visst, i första bortamötet kändes det som att de jobbade emot oss, men nu i förra matchen var de bra. Det var vårt eget fel.

Jonathan är laddad inför ”måstematch­en”.

– Hemma är vi starka. De vet att de kommer få en tuff resa här uppe. 2000 personer vore häftigt, men 1800 är inte orimligt, säger Lindberg när han får sia om publiksiff­ra.

Han gillar kvalfebern och stämningen.

– Jag har bara varit med om negativa kval innan. Så det här är kanske det största man får uppleva som handbollss­pelare, säger 28-årige Jonathan

som nyss skrivit på ett nytt tvåårskont­rakt. Kommer du spela för någon annan klubb?

– Nej, jag tror inte det. Det ska väldigt mycket till. Jag fick förfrågan från Nordnorge (Bodö) i våras, men det kändes inte särskilt lockande. Men det var ju kul att bli uppmärksam­mad.

HK VARBERG HADE en dipp mitt under säsongen, men i början gick det strålande.

– Vi fick en väldigt bra start och gick obesegrade första 13 matcherna. Då hade vi väldigt bra spel och material. ”Danne” (Lindgren) kunde enbart koncentrer­a sig på försvarssp­el, men att gå båda vägarna är tungt. Det känner jag själv när man spelar både framåt och bakåt. Man blir trött av att vara i zon tre och aldrig få en lugn stund. På kanten kan de ju pusta ut emellanåt. Hade vi haft full trupp med Charles Eliasson och Anton Jönsson hade vi haft mera val i vårt spel. Nu blir mycket fokuserat runt (Filip) Berentsen. Han har gjort det jävligt bra, men vi blir lite lättlästa.

DRÖMSCENAR­IOT ÄR ATT få till en femte avgörande match på söndag.

– Vi vinner med tre bollar, åker till Karlskrona och får en bra start där. Då kommer de bli nervösa och få panik. Sedan har de ju spelare som redan signerat för andra klubbar. Det kanske finns i baktanken när det ska avgöras.

Det gäller bland andra högersexan Hampus Olsson (HK Malmö) och högernian Jakob Nygren (Ystads IF).

– Hampus Olssons flyttlass går redan på måndag har jag hört.

”Jonte” och HKV ska förstås göra allt för att den flytten inte ska gå tidigare.

 ?? Bild: SUVAD MRKONJIC ?? FYSISKT DUELL. Varbergs Jonathan Lindberg och Karlskrona­s Nicklas Grundsten stöter ihop under kvalet till Handbollsl­igan.
Bild: SUVAD MRKONJIC FYSISKT DUELL. Varbergs Jonathan Lindberg och Karlskrona­s Nicklas Grundsten stöter ihop under kvalet till Handbollsl­igan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden