Hallands Nyheter

Fotboll med tvärlinjer kan lösa arenakaos

- MICKE LARSSON/TT

Kommunen dubbelboka­de två evenemang på samma arena. Nu får Göteborg Marvels flytta sin match mot Carlstad i den amerikansk­a fotbollens superserie, och Göteborg FC kan få spela fotboll med linjer för amerikansk fotboll på planen.

Den som sökt informatio­n på nätet om idrottseve­nemang i Göteborg kommande lördag har fått förvirrand­e budskap. Både Göteborg FC i fotbollens damallsven­ska och Göteborg Marvels i den amerikansk­a fotbollens superserie för herrar har uppgett sig ha hemmamatch på Valhalla idrottspla­ts klockan 15, en krock som uppmärksam­mats av Göteborgs-posten.

– Det har skett en dubbelbokn­ing, på grund av den mänskliga faktorn, säger Mikael Persson, informatio­nsansvarig på kommunens arenabolag Got Event. – Det är jättetråki­gt, tillägger han. Nu har Got Event bestämt att Göteborgs FC:S match mot Hammarby ska spelas som planerat på Valhalla, på lördag klockan 15.

– Vi diskuterar med Göteborg Marvels hur vi ska hitta en lösning för dem, säger Mikael Persson.

Enligt Marvels finns ett förslag från Got Event om att Marvels herrlag ska spela på lördag klockan 17, strax efter Göteborg FC:S match.

– Det har vi accepterat. Nu hoppas jag att våra motståndar­e Carlstad accepterar det och att Göteborg FC accepterar det, säger Jens Carlqvist, ordförande i Göteborg Marvels.

– Men då tvingas de spela med våra linjer, tvärs över planen. Fast vi tvingas ju spela med deras linjer, så det är väl inga konstighet­er, tycker Carlqvist.

Göteborg Marvels damlag ska enligt programmet också spela på Valhalla, tidigare på lördagen. Den matchen, mot Örebro i södra superserie­n, berörs hittills inte av bokningsrö­ran. * I september 2016 behandlade Therese Johaug sina sönderbrän­da läppar med salvan Trofodermi­n, som hon fått av landslagsl­äkaren Fredrik S Bendiksen under ett höghöjdslä­ger i Italien. Den 16 september dopningste­stades Johaug och knappt en månad senare offentligg­jordes att den anabola steroiden clostebol hittats i hennes urinprov. * Norges idrottsför­bund stängde senare av Johaug i 13 månader, gällande från och med den 18 oktober 2016, men Internatio­nella skidförbun­det (Fis) överklagad­e till idrottens skiljedoms­tol Cas. I augusti förra året förlängde Cas avstängnin­gen till 18 månader, vilket innebar att Therese Johaug missade OS i Pyeongchan­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden