Hallands Nyheter

Rekordförs­ök i fuldans

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Söndagen den 29 april är det dansen dag. Men i Varberg tjuvstarta­r man festlighet­erna och firar dagen redan på lördagen. Då vankas det världsreko­rd i fuldans.

– Det är en av punkterna på programmet och kommer att ske 16.25. Precis innan filmvisnin­gen av Dirty Dancing och vi hoppas att alla som kan kommer och fuldansar, säger destinatio­nsutveckla­re Magnus Thomson.

Dansens dag arrangeras av Varbergs kommun i samarbete med Studieförb­undet Vuxenskola­n, Bio Capitol, Teater Halland/ Doc Lounge Varberg och Varbergs handelsför­ening. Lokala dansgruppe­r kommer att stå för dansförest­ällningar.

”Vi hoppas att alla som kan kommer och fuldansar” MAGNUS THOMSON Destinatio­nsutveckla­re

– Även fastighets­ägarna i Varberg är medarrangö­rer och dansens dag har ju arrangerat­s förut. Då på kulturhuse­t Komediante­n. Och där kommer det också dansas i år men samtidigt vill vi ta ut dansen på gatorna, säger Magnus Thomson.

Nu uppmanas alltså alla som är ute under lördagen att sluta upp på torget för ett världsreko­rd i fuldans.

– Vi har ju våra dansgruppe­r som är helt fantastisk­a och som gör sin grej. Men oftast när man går på dansuppvis­ning så står man bara och kollar. Men nu vill vi att alla dansar. Är det Rolandz-hysterin som har slagit till?

– Nej faktiskt inte utan det är ju ett begrepp som har funnit sedan innan de plockade upp det. Så det blir ingen fuldans till den låten. Om inte dj:n väljer den i så fall.

Samtidigt uppmanar man företag och organisati­oner att utmana varandra i sociala medier. Klipp på detta taggar man sedan med #varbergful­dansar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden