Hallands Nyheter

45 dagars väntan på passtid

- Marcus.alsnas@hn.se

Det är högsäsong på passexpedi­tionen. Den som bokar sin tid i dag kan få vänta uppemot 45 dagar på ett möte på polisens passavdeln­ing. Boka därför din tid i tid, är polisens uppmaning.

Varje år så här års är det många som ansöker om pass. I år är inget undantag.

– Det brukar vara som mest mellan april och augusti när alla upptäcker att de måste förnya sitt pass för att de ska ut och semestra, säger polisområd­eschef Stefan Yngstrand på Varbergspo­lisen.

För att möta den säsongsrel­aterade efterfråga­n som råder och beta av den kö som uppstått – i dag tar det drygt en månad att få en tid hos Varbergspo­lisen för att ansöka om pass – kommer polisen hålla öppet två extra lördagar. Datumen är ännu inte spikade. Normalt sett håller polisen öppet en lördag i månaden, bland annat för dem som har svårt att komma ifrån under veckan.

”Sist jag tittade var i går och då var nästa tid i början på juni. Nu har vi just släppt lite fler tider.”

STEFAN YNGSTRAND

– Vi har kört det här webbaserad­e passboknin­gssystemet ganska länge och jag tror folk uppskattar det ganska mycket faktiskt, för alternativ­et är ju att sitta här i köer annars. Förutom att det kan vara svårt att få tid i närtid. Hur långa är köerna nu?

– Sist jag tittade var i går och då var nästa tid i början på juni. Nu har vi just släppt lite fler tider. Ser vi att köerna växer händer det att vi gör så för att anpassa oss. Och nu kommer vi även att köra två lördagar framöver.

MARCUS ÅLSNÄS

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden