Hallands Nyheter

5 frågor till. . .

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

falkenberg­aren Guitta Atallah Hajj som slutar som länsstyrel­sens integratio­nssamordna­re.

* Varför? – I elva år på länsstyrel­sen har jag jobbat med de halländska kommunerna för att organisera flyktingmo­ttagandet. Men nu kände jag att jag ville gör något helt annat.

* Du har jobbat med integratio­nsfrågorna i en rätt omvälvande tid. – Ja, det har varit spännande och tufft, men inte en enda morgon utan att jag verkligen har velat gå till jobbet. Men mycket har hänt. Jag har påmint kommunstyr­elsens ordförande i Laholm, Elisabet Babic, om hur vi för några år sedan hade en lång diskussion om Laholm kunde klara att ta emot ytterligar­e två ensamkomma­nde flyktingba­rn. Vi har skrattat åt det minnet. För sedan kom 2015 och Laholm ställdes snart inför uppdraget att ta emot 100.

* Det hände mycket 2015-2016, hur har Hallandsko­mmunerna klarat flyktingmo­ttagandet? – I huvudsak bra, tycker jag. Jag är faktiskt glad över att ha arbetat just här i Halland med de här frågorna. Men själva integratio­nsfrågan, efter att många kom 2015, har egentligen bara börjat. Frågor om arbete och bostäder fortsätter att följa oss.

* Är du optimistis­k om den framtiden? – Nu vill jag blicka framåt med mitt nya jobb. Men som svar på frågan om optimismen, det är väl 50-50.

* Nå, vad är det du ska göra nu? – Det blir något helt annat, jag ska börja som verksamhet­sutvecklar­e på Räddningst­jänsten Väst och där arbeta med frågor som rör hållbar utveckling, mångfald och jämställdh­et. Jag verkligen längtar efter att få börja där den 2 maj.

HÅKAN BERGSTRÖM

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden