Hallands Nyheter

Konserten ska ge stöd till Tuvas dag

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

De har gjort det förr, anordnat konserter för behjärtans­värda ändamål – och den här gången blir det till förmån för Tuvas dag.

– Det är ett gott ändamål som engagerar och ligger oss nära, säger Linda Östman, en av initiativt­agarna till den konsert som äger rum i Skrea kyrka nu på söndag klockan 18.

– Vi räknar med att det blir fullsatt, med några hundra i kyrkan, säger vännen Marie Möller.

Linda, Marie och Alexandra Olsson är vännerna som sjungit tillsamman­s i Gospel Bliss, gospelköre­n i Vinberglju­ngby församling, och som även tidigare anordnat välgörenhe­tskonserte­r, då till förmån för Världens barn.

UPPLÄGGET ÄR LIKARTAT i år, med en repertoar på 14 låtar, med musikalisk­t stöd av solisten Anna Säfström och musikerna Ann-catrin Björnberg, Jörgen Sonemalm och Magnus Halén.

Men ändamålet är ett annat den här gången, Tuvas dag.

Tuvas dag instiftade­s till minnet av Tuva Johansson i Falkenberg som gick bort vid fyra års ålder 2016 i en hjärntumör.

Hon bjöds på upplevelse­r, bland annat en Pippi Långstrump­fest, under sin sjukdomsti­d – och genom insamlinga­rna till Tuvas dag ges andra cancerdrab­bade barn motsvarand­e överraskni­ngar och glädjestun­der.

– Tidigare har vi samlat in 13 000 – 15 000 kronor per konsert och mindre ska det väl inte bli den här gången, säger Linda Östman.

KONSERTEN ÄR GRATIS, en rad sponsorer har ställt upp och gjort den tekniska inramninge­n möjlig. Insamlinge­n i samband med konserten ska ge pengar till Tuvas dag.

HÅKAN BERGSTRÖM

 ?? Bild: HÅKAN BERGSTRÖM ?? TILL FÖRMÅN FÖR TUVAS DAG. Marie Möller, Alexandra Olsson och Linda Östman bjuder in till konsert i Skrea kyrka.
Bild: HÅKAN BERGSTRÖM TILL FÖRMÅN FÖR TUVAS DAG. Marie Möller, Alexandra Olsson och Linda Östman bjuder in till konsert i Skrea kyrka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden