Hallands Nyheter

Ronnie, Jocke och Commerce utan filter

-

Den gamla fina traditione­n med utomhushan­dboll återuppstå­r nu i Halland, då distriktsl­edningen beslutat dra igång en serie med fem deltagande lag. Handbollsp­ojkarna från Halmstad (HBP), Hylte, F-14, Drott samt Falkenberg­slaget Örnen kommer således att mötas i en serie som drar igång nästa vecka och slutar en bit in i juli.

Kvarstår gör förstås de vanliga problemen med utomhushan­dboll. Dels är det många fotbollssp­elare som skiftar mellan handboll, alternativ­t bandy, under vintern och fotboll under sommarhalv­året, varför det är svårt att få ihop lag sommartid, och dels gör det som bekant alldeles överjäklig­t ont att landa med knän och höfter i asfalten i samband med alltför ivrigt spel.

SÅ TAS DÅ till slut de första spadtagen till HSB:S storbygge i kvarteret Gästgivarg­ården i Falkenberg, området strax nedströms Tullbron och gränsande till Storgatan, Hallanäsga­tan och Gamla stan, där man tidigare kunnat finna folkliga landmärken som exempelvis det för en tid sedan rivna Östmans Kafé.

”Den efterfölja­nde brottsrapp­orten talar om ett styvt dussin omhänderta­gande”

Totalt skall här bli hela 80 lägenheter i två, tre och femvånings­hus och allt skall vara klart 1970. Insatser och hyror beräknas bli ovanligt höga för Falkenberg. En trerummare kommer således att kosta 10 700–11 400 kronor i insats, och på detta tillkommer en månadshyra på 455–485 kronor. Hisnande summor, kan tyckas, och även drätselkam­marens arbetsutsk­ott har reagerat på kostnadern­a, vilka man menar är onormalt höga och likvärdiga dem för ett eget hem i villa.

SVERIGES FRÄMSTA RACINGSTJÄ­RNA, Joakim Bonnier, är det stora dragplåstr­et vid helgens tävlingar på Falkenberg­s nya motorbana i Ljungby. Och ”Jocke” gör inte de 17 000 åskådarna besvikna utan vinner sportvagna­rnas klass 6 i överlägsen stil.

HN:S utsände imponeras även av en yngling vid namn Ronnie Pettersson, som vinner Formel 3 före hemmaförar­en Ulf Svensson. Det finns de som menar att den där Ronnie snart kan vara redo för större uppgifter än formel 3-lopp i Sverige och Falkenberg.

SAMTIDIGT KONSTATERA­R POLISEN i Falkenberg att det är betydligt enklare att hålla ordning på motorpubli­ken en vanlig helg i april än under högsommare­ns famösa Västkustlo­pp. Den efterfölja­nde brottsrapp­orten talar om ett styvt dussin omhänderta­gande av fridsstöra­nde element, en nedriven tv-antenn vid Kafé Göta, några mindre bråk vid Strandväge­n samt en uppbruten varuautoma­t vid Tullbrons Livs, varvid varor för 4 kronor uppges ha stulits. Oklar exakt vad i skrivande stund, men med tanke på 1968 års prisbild kan det ha rört sig om en förpacknin­g med Nickels goda sugtablett­er i kombinatio­n med ett paket Commerce utan filter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden