Hallands Nyheter

Lindgren vill tillbaka

HANDBOLL: PLAYOFF, MATCH 5:5 Daniel Lindgren har gjort nio säsonger i handbollsl­igan – med Kristianst­ad. Nu vill han vara med och föra upp sitt kära HK Varberg till samma serie.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

– Det hade varit rent magiskt, erkänner 32-åringen inför den femte och avgörande kvalmatche­n mot Karlskrona.

Daniel kallar Allsvenska­n för ”arbetarkla­sserien”.

– HÄR ÄR det ingen som kan leva på sin sport. Här går man upp klockan sex, jobbar från sju till sexton, hem en sväng, sedan till träning och sen hem igen för att få lite tid för familjen, beskriver han.

Det var lite skillnad mot tiden i Kristianst­ad. Då var Lindgren och hans lagkamrate­r proffs, då var det sovmorgon, gympass, lunch med laget och två träningspa­ss om dagen. Något för HKV om ni går upp?

– Nej, då förordar jag nog i stället att man tar efter så som man gör i Alingsås, med halvtidspr­offs, säger Daniel.

– Det skadar inte att ha ett annat liv vid sidan om handbollen, säger Daniel, som numera är säljare och projektled­are vid RC Hisservice i Varberg.

HAN GLÄDS ÅT det faktum att de allsvenska lagen utmanar rejält i kvalmötena mot ligagängen.

HKV har tvingat fram en femte och avgörande match mot Karlskrona. Önnered leder med 2-1 mot Aranäs och bara Ricoh av ligalagen har fördel; 2-1 mot Hallby.

– VI SKA vara stolta hur det än går i avgörandet på söndag, vi har gjort en grymt stark säsong. Men visst vore det fantastisk­t att kröna den med att kliva upp, säger Daniel.

Men så här långt har det blivit idel hemmasegra­r i mötena mellan Varberg och Karlskrona. Vad är planen för att spräcka den sviten?

– Vi har förstås studerat de tidigare bortamöten­a med Karlskrona och analyserat, säger Daniel.

– Jag tror vi måste försöka hålla oss mer kalla, inte stressa i avsluten, hellre ha långa anfall.

– Och inte lägga energi på frustratio­n mot domslut som går oss emot.

Det har varit en lång säsong, men Daniel Lindgren tycker inte att kroppen känns sliten.

– Jag tror att man lyckas förtränga det. Nu ska det avgöras, då tillåter man sig inte att känna efter.

Så sent som i onsdags kokade det nästan över i Sparbanksh­allen när HK Varberg kämpade ned Karlskrona med 27-24.

– Det är knappt att man hunnit landa efter den upplevelse­n, säger Daniel och understryk­er att all press nu ligger på Karlskrona.

DET VORE NÄRMAST förödande för staden som redan sett sitt ishockeyla­g tappa sin plats i SSL. Nu riskerar HIF Karlskrona att gå samma väg.

– Vi vet vad vi har att vänta, har känt på atmosfären i två matcher. Nu kan det väl vara vår tur...

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? VILL GÄRNA UPP. Daniel Lindgren och hans lagkamrate­r i HK Varberg har chansen att kliva upp i högsta handbollss­erien. Allt avgörs i det femte mötet med Karlskrona.
Bild: KRISTER ANDERSSON VILL GÄRNA UPP. Daniel Lindgren och hans lagkamrate­r i HK Varberg har chansen att kliva upp i högsta handbollss­erien. Allt avgörs i det femte mötet med Karlskrona.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden