Hallands Nyheter

Laurén kan lägga av vid vinst

- INGELA AHLBERG/TT

Mikaela Laurén står inför det som kan bli hennes sista boxningsma­tch. Men hon lägger inte av om hon förlorar. – Det är viktigt för mig att få sluta på topp, säger 42-åringen.

Laurén går en Ibo-titelmatch mot tyskan Verena Kaiser i superwelte­rvikt i galan i Sundsvall på lördag. Där är huvudnumre­t det svenska tungviktsm­ötet mellan Otto Wallin och Adrian Granat.

Inför matchen säger Lauréns manager Nisse Sauerland att han föreslår att svenskan slutar om hon förlorar. Till saken hör att matchen är Lauréns sista för Team Sauerland.

Men Laurén tänker tvärtom.

– MAN SLUTAR väl inte med en förlust. Det har alltid varit viktigt för mig att sluta på topp och få höja armarna i skyn. Om jag förlorar är det inte sista matchen för mig, säger hon.

Efter fjolårets tunga förlust, på teknisk knockout, mot den norska stjärnan Cecilia Braekhus har Laurén gått upp till sin normala viktklass, superwelte­rvikt (69,8 kilo).

– Det är skönt, det är här jag hör hemma och nu har jag kunnat köra på med stenhård styrketrän­ing och har kunnat äta bra. Jag känner mig stark både fysiskt och psykiskt, säger hon.

MATCHEN MOT TYSKAN Verena Kaiser är förstås viktig för Laurén, med tanke på framtiden.

– Det är mycket som står på spel. Vinner jag så är det min sjätte Vmtitel och då blir jag historisk. För det är ingen, vad jag vet, som tagit sex Vm-titlar. Och jag är obesegrad i min viktklass och det hade jag tänkt förbli, säger hon.

– Jag möter en ung tjej och hon är obesegrad och har allt att vinna. Det kommer att bli en tuff match. Men jag tror att jag är bättre och mer rutinerad.

Även om Laurén är lika fokuserad som hon brukar vara inför matcherna, har hon en lugnare framtoning än normalt. En mer harmonisk.

– Jag ska gifta mig i maj, så det finns något utanför boxningen som gör mig lycklig och lugn, säger hon och tror att det kan hjälpa henne i matchen. BOXNING

 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? VILL SLUTA PÅ TOPP. Förlorar Mikael Laurén nästa match så fortsätter hon att boxas.
Bild: SIMON HASTEGÅRD VILL SLUTA PÅ TOPP. Förlorar Mikael Laurén nästa match så fortsätter hon att boxas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden