Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

I år har Gunnar Melander 83 i segerproce­nt och Ulf Ohlsson 108 vinster på 601 lopp fram till i onsdags.

Ja, jag litar fullt ut på de framgångsr­ika kuskarna som kör mina spikar Månprinsen AM respektive Disco Volante i V75.

Ulf hade 18 i segerproce­nt i onsdags, men han ska köra 22 lopp till under torsdag, fredag och lördag innan det är dags att sitta upp bakom Disco Volante, så antalet segrar lär öka fram till den starten i V75-6.

Mycket talar för en glödande het spetsstrid mellan Sambuca Knight, Västerbo Grosbois och National Prince, så det det ska bli intressant att se hur Ulf gör med den klart startsnabb­e Disco Volante från spår sju bakom bilen. Laddar han? Eller låter han de andra slåss om täten och när den striden är över så kör han.

Spännande, eller hur?

Månprinsen tål dödens

Gunnar Melander har fem segrar i år på sex lopp. Ja, han är 100-procentig med Månprinsen AM, tre starter och tre vinster. Hans 11-årige stjärna har sex raka fullträffa­r – och jag är inne på att det också blir sju även om han får dödens på ledande Lome Brage.

Även om Månprinsen AM infriar förväntnin­garna kan det bli miljonutde­lning. Han var ute på V86 och vann på tangerat svenskt rekord, då spelad till 1, 17 på toton. Utdelning? Jo, närmare 1,9 miljoner för åtta rätt.

Merparten av spelarna kommer endast att strecka Digital Ink och Cruzado Dela Noche i guld. Mot det finns inget att anmärka.

Men, med bara de två blev systemet tråkigt, så jag streckar också två kantbollar, nämligen Beau Mec och Alkalizer Am.

Beau Mec slog In Van Sund, On Track Piraten och Volstead vid V75-vinsten i juli. Och, Alkalizer Am har härdats i Frankrike och var senast tvåa i Sverige-comebacken på 1.10,2/1640a när Day or Night In vann.

Nya regler bakom bilen?

Jag och övriga tränarkåre­n tycker inte att den som valt spår två i stora lopp ska flyttas ner till innerspåre­t bakom bilen om hästen med spår ett stryks.

Jag vill gå ett steg längre och införa det även i V75, ja kanske i alla bilstartsl­opp.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden