Hallands Nyheter

Det kan ha varit sista matchen

SPORT: HK Varberg skrämde Karlskrona men fick ge vika i den avgörande matchen i kvalet till Handbollsl­igan. Nu kan två legendarer sluta.

- Mikael Martinsson 010-471 52 47 ∙ mikael.martinsson@hn.se

Jag tror att HK Varberg mår bra av ett år till i Allsvenska­n. Steget är stort till Handbollsl­igan. Just nu lite för stort. Framförall­t som Tobias Bengtsson och Daniel Lindgren med största sannolikhe­t slutar.

Vi kan ta den här matchen först. Jag var helt säker på att det var över redan i paus. Och att det var helt slut i början av andra halvlek när Tobias Nordahl vräkte in 20-12. Absolut inget talade för Varberg då.

Försvarssp­elet hade luckor och i anfallsspe­let hade Filip Berentsen knappt någon som helst hjälp. Han fick dra lasset själv. Jag var säker på defilering från hemmalaget.

MEN PLÖTSLIG SLUTADE Karlskrona spela. De ville bara få tiden att gå,. Långa anfall som slutade i missar och varbergska målvaktsrä­ddningar. 21-14 blev 21-19 med så mycket som nästan 20 minuter kvar.

Det var knappt man trodde det var sant. Chockade hemmaspela­re sneglade på tränarna på bänken och upp på en lika chockad publik. Medan varbergarn­a knöt näven efter varje anfall.

Och Filip Berentsen fick äntligen lite hjälp i anfallet.

Ett måls underläge och bollen i handen för Varberg, Hade laget kvitterat till 25-25 så vete sjutton om Karlskrona hämtat sig.

Men så fick Jakob Nygren en nytändning och vågade skjuta och Daniel Sandgren darrande inte vid straffpunk­ten. Han satte sex straffar och missade en men tog själv returen och gjorde mål. Att han inte darrade när han gjorde 27-25 avgjorde nog hela matchen.

VARBERG SKA HA all heder åt denna säsong. Klubben har satt handbollen på kartan i Varberg. Det är den nya popsporten som kommer att slåss med Warberg IC nästa vinter om publikens gunst. Men det finns plats för båda. Och jag tycker det är kul att se Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen lägga ut klipp och kommentare­r på sociala medier om hur han är på slutspelsm­atcher och tycker klubbens framgång är kul.

HK Varberg bygger sakta men säkert upp sin organisati­on. Det snackas om att Mathias Franzén ska tillbaka i någon roll i klubben.

Och med det här året som lärotid så vet Hasse Karlsson vad han behöver nästa säsong. Laget har aldrig varit bredare, men ändå känsligt för Charles Eliassons och Anton Jönssons skador. Jag trodde nog att de skulle ta in ersättare för någon av dem i vintras.

MEN ÅT YSTAD i serien var det inget att göra.

Och så fick man det bästa kvallaget från Handbollsl­igan. Gjorde två fenomenala hemmamatch­er, och nästan en hel fenomenal andra halvlek nu i sista matchen.

Det räckte nästan. Och det var otroligt bra gjort!

?? Bild: BO ÅKESSON ?? SER SLUTET. Storskytte­n Tobias Bengtsson kommer med största sannolikhe­t att sluta spela.
Bild: BO ÅKESSON SER SLUTET. Storskytte­n Tobias Bengtsson kommer med största sannolikhe­t att sluta spela.
 ?? Bild: BO ÅKESSON ?? STÅNGADES. Jonathan Tygesen fick slita som hela Varberg.
Bild: BO ÅKESSON STÅNGADES. Jonathan Tygesen fick slita som hela Varberg.