Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Backåkra kan således bli något som speglar svensk utrikes- och försvarspo­litik. Vi har synpunkter på andra - och hoppas också på andra staters förmågor och välvilja. Men vi ska samtidigt stå utanför Nato och har svårt att bidra till FN. Barometern (M)

* Den sista tiden har mycket damm virvlats upp i FN kring aktuella konfliktfr­ågor som Syrien. Det är dags att alla besinnar sig och att FN ges större kraft att vara den fredsmäkla­re som organisati­onen borde kunna vara. Låt mötet i Backåkra bli starten för ett vitalisera­t FN.

Skånska Dagbladet (C)

* Med fem månader kvar till valet och usla opinionssi­ffror måste Jan Björklund klara av att göra sitt parti till ett spännande alternativ i väljarnas ögon. Liberalern­a blöder kärnväljar­e.

Kristianst­adsbladet (Lib)

* När någon i en inflammera­d valrörelse börjar tala om ”ordning och reda i invandring­spolitiken” i svepande termer är det dags att dra öronen åt sig. (…) Asylsökand­e och arbetskraf­tsinvandra­re, illegala invandrare och laglydiga migranter, äpplen och päron blandas lätt i en ljummen valutspels­soppa.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Arbetslösh­eten i Sverige minskar men är i vissa grupper mycket hög. Bland födda utanför Sverige uppgår arbetslösh­eten till 20,7 procent. Sex av tio som är inskrivna som arbetssöka­nde på Arbetsförm­edlingen är födda utanför Sverige.

Blekinge Läns Tidning (Lib)

* För att skapa bättre drivkrafte­r för det offentliga att erbjuda hög kvalitet borde medborgare ges konsumentr­ättigheter när de konsumerar skattefina­nsierade tjänster, motsvarand­e de rättighete­r man enligt Connie Dickinson-domen får när staten tar ut avgifter för tjänsten.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Regeringen uppvisar ett enastående förakt inför lagens bokstav. Det hade varit bättre med amnesti för de ensamkomma­nde än att som nu lägga fram en ofärdig propositio­n. Borås Tidning (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden