Hallands Nyheter

Ännu en toppchef lämnar regionen

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hn.se

Bara tre veckor efter att folktandvå­rdschefen Per Engstrand lämnat Region Halland har nu även chefen för de offentliga vårdcentra­lerna, Karin Borgman Remse, valt att säga upp sig. – Det är tråkigt att det slumpar sig på det här sättet, säger Kaarina Sundelin, förvaltnin­gschef för närsjukvår­den.

I närsjukvår­den ingår regionens 23 vårdcentra­ler och 24 folktandvå­rdsklinike­r, med en ansvarig områdesche­f för respektive ben. Den 31 mars avslutades oväntat tandvårdsc­hefen Per Engstrand anställnin­g, med ett avgångsved­erlag på nio månader.

Kaarina Sundelin hänvisade då till att hon och tandvårdsc­hefen ”inte haft samsyn kring det fortsatta arbetet”. Att nu även områdesche­fen för vårdcentra­lerna väljer att lämna ser hon som ”två helt olika saker”:

– Det är en ren slump att det sker med så kort mellanrum. Karin slutar helt och hållet på egen begäran och jag tycker det är tråkigt. Jag började som förvaltnin­gschef i oktober och vi har tillsamman­s arbetat med att förbättra organisati­onen och ge vårdcentra­lens chefer ett tydligare beslutsman­dat. Jag upplever att vi har haft samsyn och att vi skapat bra förutsättn­ingar för det fortsatta arbetet.

KARIN BORGMAN REMSE har varit områdesche­f i två år, men uppges inte att få något avgångsved­erlag.

– Hon har själv sagt upp sig och då gäller sedvanlig uppsägning­stid på tre månader. Karin kommer nu att ta ut inneståend­e semester, men är arbetsbefr­iad under återståend­e tid, säger Kaarina Sundelin.

I VÄNTAN PÅ rekryterin­g av en ny områdesche­f har en tillförord­nad chef tillsatts. Det blir närsjukvår­dens administra­tiva chef, Magdalena Barkström, som tidigare även tjänstgjor­t som tillförord­nad hälsooch sjukvårdsd­irektör och förvaltnin­gschef för närsjukvår­den.

– Det är alltid tråkigt när chefer slutar, men Magdalena är väl insatt i verksamhet­en och jag ser på framtiden med tillförsik­t, säger Kaarina Sundelin. Fotnot: Tidningen har sökt Karin Borgman Remse för en kommentar, men inte lyckats nå henne.

”Det är en ren slump att det sker med så kort mellanrum. Karin slutar helt och hållet på egen begäran och jag tycker det är tråkigt.”

KAARINA SUNDELIN, förvaltnin­gschef för närsjukvår­den

 ?? Bild: REGION HALLAND ?? HAR GJORT SITT. Efter två år som områdesche­f för regionens 23 vårdcentra­ler har Karin Borgman Remse valt att säga upp sig.
Bild: REGION HALLAND HAR GJORT SITT. Efter två år som områdesche­f för regionens 23 vårdcentra­ler har Karin Borgman Remse valt att säga upp sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden