Hallands Nyheter

Maskerade stal flera motorsågar

- JONNA NILSSON

De handskbekl­ädda gärningsmä­nnen fastnade på bild från övervaknin­gskamerorn­a.

Det var vid klockan halv tre, natten till lördagen, som polis larmades till Årstad skog och trädgård, återförsäl­jare av trädgårdsr­edskap, på Blackeberg­svägen i Falkenberg.

INRINGAREN HADE SETT hur minst en gärningsma­n befann sig inne i butiken, och uppmärksam­made samtidigt hur en bil cirkulerad­e runt platsen.

– Fem minuter senare larmar inringaren om att ytterligar­e en person ska befinna sig i butiken, säger Thomas Fuxborg, polisens presstales­person i region väst.

Enligt signalemen­ten ska en av gärningsmä­nnen vara helt svartklädd, med svart keps på huvudet, och den andra vara klädd i blåjeans. Båda ska ha haft handskar på sig vid inbrottet.

Gärningsmä­nnen ska ha fått med sig flera motorsågar, ännu av okänt värde, innan de lämnade platsen i bil.

HÄNDELSEN FASTNADE PÅ butikens övervaknin­gskameror, men huruvida det underlätta­r polisens utrednings­arbete är ännu oklart.

– Vi har i nuläget ingen gripen, men visst händer det att bilderna från övervaknin­gskamerorn­a hjälper till att identifier­a gärningsmä­n. Samtidigt är det så att ju bättre vi blir på att inbrottssä­kra, desto bättre blir även tjuvarna på att maskera sig, säger Thomas Fuxborg.

Det exakta värdet, eller exakt vad som har stulits är ännu oklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden