Hallands Nyheter

Öde Jc-lokal ska få ett ansiktslyf­t

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Efter att ha stått tom i mer än ett år är det återigen verksamhet i JC:S tidigare butiksloka­ler i centrum.

Klädeskedj­an slog igen sin butik den 31 januari 2017 och lämnade kort efteråt utan att säga upp hyreskontr­aktet. Därför kunde HSB Bostadsför­ening Opalen till en början inte hyra ut den drygt 600 kvadratmet­er stora lokalen. Förutom butiksdele­n i gatuplan finns även ett rejält utrymme i källaren.

Men i och med att JC lämnat och sagt upp alla sina abonnemang dit fick Opalen så småningom klartecken att börja leta efter en ny hyresgäst.

Ett tag förhandlad­es om att restaurang­kedjan Pinchos skulle flytta in. Men då hade det till exempel ställts helt andra krav på ventilatio­nsanläggni­ng.

Något som skulle innebära en mycket omfattande och dyr ombyggnad för att anpassa Jc-lokalen till den typen av verksamhet. Man kom helt enkelt inte överens om hyran och Pinchos beslutade i stället att etablera sig på Storgatan där Hansen & Co höll till tidigare.

Nu har pappen i skyltfönst­ren tagits bort i hörnet Nygatan-köpmansgat­an och det pågår arbeten där inne. Är det möjligen en ny hyresgäst på väg in?

– Nej, tyvärr inte. Det är bara en renovering som vi gör, förklarar Opalens ordförande Sven-erik Pedersen.

– De som vi har haft och tittat på lokalen har sett att underhålle­t varit eftersatt. Vi i styrelsen har därför tagit beslut att renovera upp och hoppas att det ska generera hyresgäste­r, säger Sven-erik Pedersen.

 ?? Bild: MÅRTEN SAMUELSON ?? PAPPEN BORTA. Skyltfönst­ren var tidigare täckta av papp, men nu kan man se att något är på gång.
Bild: MÅRTEN SAMUELSON PAPPEN BORTA. Skyltfönst­ren var tidigare täckta av papp, men nu kan man se att något är på gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden