Hallands Nyheter

Spelsugna fick testa Vr-teknik

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Ultimate Esport vill att fler får upp ögonen för elektronis­k sport – framför allt tjejer – och gjorde nyligen sin största satsning hitintills för att locka till sig fler spelsugna medlemmar.

E-sport-föreningen, som är den enda av sitt slag i Falkenberg, startades upp av Thomas Eriksson under hösten 2017. Just nu huserar föreningen i lokaler på Batteriväg­en.

– Jag började spela för 40 år sedan så intresset har följt mig hela livet. Jag träffade till exempel min fru för nio år sedan genom spelet World of Warcraft, berättar Thomas Eriksson.

I DAG HAR föreningen 54 medlemmar och 15 av dem är aktiva spelare. Varje månad anordnas lan, vilket innebär att flera spelare träffas för att spela datorspel genom ett lokalt nätverk. Varje vecka kan även spelare ansluta sig till ett spelteam.

– Då får man lära sig att lägga upp strategier och att kommunicer­a med varandra, säger Niclas Pettersson, som tillsamman­s med Eriksson driver Ultimate Esport.

FÖRENINGEN VILL VÄXA och under fredagen genomförde Eriksson och Pettersson sin första stora satsning för att locka till sig fler medlemmar. ABF Halland fanns på plats för att visa upp Vr-utrustning (virtuell verklighet) och Varbergs E-sportfören­ing Regem kom på besök under kvällen för att anta en spelutmani­ng. Nu hoppas initiativt­agarna att fler ska få upp ögonen för sporten.

– Vårt största problem är hur vi ska locka till oss tjejer. 38 procent av alla gamers är tjejer och vi har kontaktat Female Legends i Göteborg för att få hjälp med att komma på ett sätt, säger Thomas Eriksson.

Ultimate Esport vill också utöka sin verksamhet genom kurser i programmer­ing och 3D-grafik. Det finns också planer på att starta upp integratio­nsprojekt.

 ?? Bild: MALIN STRANDBERG ?? ÖPPET HUS. Ivica Ivanovic från ABF Halland var på plats under fredagen för att visa upp Vr-utrustning. ”Jag har världens bästa jobb”, säger han.
Bild: MALIN STRANDBERG ÖPPET HUS. Ivica Ivanovic från ABF Halland var på plats under fredagen för att visa upp Vr-utrustning. ”Jag har världens bästa jobb”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden