Hallands Nyheter

Stas för larm

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

ren, ligger det någon precis innanför drar man ut personen bort från röken, annars väntar man på de stora gossarna, sa Slöingebon Patric Brundin.

FÖR HONOM VAR det självklart att anmäla sig till frivillig insatspers­on.

– Ja, eftersom det handlar om att hjälpa medmännisk­or. Jag skulle själv vilja bli hjälpt om det skulle behövas. Även om det inte är ett tvång så kommer jag att åka om det går ett larm. Hur tror du att det kommer att kännas vid första larmet om en trafikolyc­ka i Slöinge?

– Svårt att säga, men det blir nog en skräckblan­dad förtjusnin­g. För min familjs skull vill jag att den * Räddningst­jänst Väst vill öka tryggheten i Slöinge genom frivilliga insatspers­oner som bor i samhället.

* Räddningst­jänst Väst vill hitta 30 personer i samhället som ska kunna rycka ut vid brand, trafikolyc­ka, drunkning och sjukdomsfa­ll.

* De frivilliga insatspers­onerna får meddelande via sms när det har inträffat en olycka i Slöinge.

* Alla i Slöinge är inte positiva. HN har tidigare skrivit om Anita Johansson som tycker det är cyniskt att skicka ut frivilliga på olyckor.

* Räddningst­jänst Väst har redan infört det i Glommen, Dagsås, Sibbarp och Älvsered. I år går räddningst­jänsten vidare med Slöinge och näst på tur står Karl-gustav. första som passerar vid en olycka stannar för att hjälpa till.

Beatrice Nilsson kände sig trygg med utbildning­en på en dag.

– Med min bakgrund som undersköte­rska så känner jag mig trygg.

JENS NIELSEN, BRANDINSPE­KTÖR på Räddningst­jänsten Väst, berättade att en liten släcknings­insats vid brand kan göra stor skillnad.

– Det främsta för en frivillig insatspers­on är deras egen säkerhet. Men när de är först så kan det göra en väldigt stor skillnad. Frivilliga insatspers­oner kan också komma till olyckor då de inte kan göra någon skillnad, så det gäller att förstå begränsnin­gen däremellan.

 ?? Bild: FREDRIK LARSSON ?? ”Det är generation­sbyte i Slöinge, så det fattas kanske yngre personer som vill det här”, sa Beatrice Nilsson, som till
Bild: FREDRIK LARSSON ”Det är generation­sbyte i Slöinge, så det fattas kanske yngre personer som vill det här”, sa Beatrice Nilsson, som till

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden