Hallands Nyheter

L varnar för liberalism i kampanj

- TT

Liberalern­a drar igång en kampanj med varningssk­yltar för liberalism på affischern­a. Syftet är att få till en ideologisk valrörelse.

– Det är väl lite provoceran­de, det är det som är meningen, säger partiledar­en Jan Björklund.

Varningssk­ylten med texten, ”VARNING Liberalt innehåll” är tänkt att utmana höger- och vänsterpop­ulister och islamister.

– De vill avskaffa den liberala samhällsmo­dellen och vi vill försvara den, säger Björklund.

Att få till en ideologisk valrörelse och att få Liberalern­a att framstå som den främsta försvarare­n av den liberala samhällsmo­dellen är en del av partiets valstrateg­i.

Varningssk­ylten, som ska användas i en vårkampanj, ska också påminna om vilket parti som är det liberala originalet, enligt det kampanjmat­erial som delades ut till partifolke­t på L:s riksmöte i Västerås.

RIKSMÖTET AVSLUTADES PÅ söndagen. Björklund tycker att det finns ett väldigt starkt stöd för partiledni­ngens strategi, som även innebär att fokusera på skolan och integratio­nen. Han lägger även till assistsans­ersättning (LSS) och EU som viktiga valfrågor för L.

Partiet kommer att genomföra den kostnadsmä­ssigt billigaste valrörelse i modern tid, enligt biträdande partisekre­terare Johanna Elgenius. I valkassan finns 10–15 miljoner.

ETT VIKTIGT MÅL i kampanjen är att partiföret­rädare ska genomföra 500 000 samtal med väljarna. Till skillnad från tidigare val ska insatserna riktas in mer på de områden där Liberalern­a bedöms ha störst väljarpote­ntial

Samtalen ska även föras på sociala medier. Liberalern­a ser Facebook som partiers största och viktigaste valstuga.

– Vi hade en mycket liten aktivitet på Facebook 2014, säger Elgenius.

Enligt Elgenius finns den största väljarpote­ntialen för L inom Alliansen, i synnerhet de väljare som i förra valet röstade på M och C.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? VARNING FÖR LIBERALISM. Liberalern­as partiledar­e Jan Björklund menar att kampanjen är lite provoceran­de och att det är det som är meningen.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT VARNING FÖR LIBERALISM. Liberalern­as partiledar­e Jan Björklund menar att kampanjen är lite provoceran­de och att det är det som är meningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden