Hallands Nyheter

Vad ska hända när FFF kommer igång på riktigt?

-

Tabellen ljuger inte. Falkenberg­s FF leder Superettan med full pott efter fyra raka segrar. Det är egentligen otroligt.

Jag har sett tre av matcherna på plats och knappast imponerats av lagets spel. Däremot av lagets oerhörda kampvilja och kanske också tålamod.

Förr eller senare kommer chanserna - och då har FFF varit effektivt. Det har varit lyckominut­er mot AFC (två mål inom loppet av två minuter) och nu senast mot Frej Täby (två lika snabba knockar).

JAG FRÅGADE FFF-TRÄNAREN Hans Eklund vad som ska hända när Falkenberg får igång det spel som man vill bedriva.

– Tja, säg det, svarade Eklund och höll med om att första halvleken mot Frej Täby var minst sagt ängslig.

Men på något sätt krånglade man sig återigen ur greppet. På något sätt lyckades man få ordning på anfallen och spets på avsluten.

I första halvlek var det inte många rätt. Oron spred sig genom hela laget, misstagen var frekventa och det var enbart Frejs oskickligh­et som gjorde att FFF kom undan med 0-0.

– Det är så skönt att vi har en bred trupp, att det finns folk som kan komma in och göra ett kanonjobb, sa mittbacken Tobias Karlsson, som linkade ut efter en dryg halvtimmes spel.

”Per Karlsson gjorde det lysande och ännu mer briljant blev det när Chisom Egbuchulam ersatte Anton Wede efter dryga timmen”

ERSÄTTAREN PER KARLSSON satte tonen direkt, gick in resolut i några närkamper och sen var han inne i matchen.

Det var ingen lätt uppgift, att kliva in i ett FFF som hade fullt sjå med att slå ifrån sig och freda sig mot Frejs anstormnin­g.

Per Karlsson gjorde det lysande och ännu mer briljant blev det när Chisom Egbuchulam ersatte Anton Wede efter dryga timmen.

Det nigeriansk­a nyförvärve­t från Häcken sprudlade av energi. Han jobbade hårt i defensiven, men satte framför allt fart på anfallet.

Vi vet ju alla hur viktigt det är för en anfallare att få göra mål. Nu satte Chisom två stycken i sin debut, det lovar gott.

Matchspeak­ern Anders Gefvert insåg direkt att han inte kunde kräva av publiken att ropa nyförvärve­ts efternamn.

CHISOM EGBUCHULAM BLEV helt enkelt bara ”Chisom” när de 2211 åskådarna skulle ropa målskytten.

Visst, det är bara fyra omgångar spelade av trettio. Och vi vet alla hur det kan svänga om Superettan.

Men FFF har fått en magisk start på säsongen, något som vi verkligen inte såg komma med tanke på de bitvis darriga insatserna i träningsma­tcherna. Ska vi redan börja dra parallelle­r till drömsäsong­en 2013? Nja, sakta i backarna. Det scenariot vill jag nog vänta ett antal matcher till för att skissera.

Men det är en remarkabel Fff-inledning. Och, som sagt, hur tusan kommer att bli när Falkenberg­s FF får fart på sitt spel?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden