Hallands Nyheter

Tvååker fick en lektion i prickskytt­e

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Mjällby hade siktet rätt inställt när man kom till Tvååker och Övrevi. – Det verkade som de hade övat prickskytt­e, suckade Tvååker målvakt Joakim Dahlberg.

TVÅÅKER MJÄLLBY

(2–3)

2 5

Det sa bara pang bakom Dahlberg i målet. Tre av Mjällbys mål var riktiga pärlor när Tvååker fick se sig besegrat med 2-5 (0-3).

– Ibland måste man bara acceptera att man möter ett bättre lag och så var det den här gången, summerade hemmaträna­ren Mattias Lindström.

– Mjällby har klass rakt igenom och borde egentligen spela i Superettan.

MEN BLEKINGARN­A SNUBBLADE i kvalet i fjol, förlust i förlängnin­gen mot Örgryte, och tar ny sats mot Superettan i år.

Redan efter en halvtimmes spel stod det 0–3.

– Det duger förstås inte, erkände tränare Lindström.

Då hade Oskar Sverrisson dunkat in 0–1 efter en snabb kontring i den åttonde minuten, skickat in 0–2 på straff i den 23:e minuten och Jakob Bergström dundrat in 0–3 i den 28:e.

Fast underlägen är Tvååker vant vid från de två tidigare matcherna i serien och ändå lyckats vända.

Det blev också två reducering­ar före paus.

Rasmus Andersson nickade in 1–3 efter ett väl avvägt vänsterinl­ägg från Alexander Johansson.

Och tre minuter före pausvilan fick Tvååker straff efter en duell mellan Jakob Adolfsson och Mjällby-målvakten Jesper Johansson.

– Det var väl två 50-50-situatione­r, tyckte Rasmus Andersson om de båda utdömda straffarna.

Det var han som var orsaken till att Mjällby fick straff. Rasmus välte omkull kvicke Bubacarr Jobe, matchens mestlysand­e spelare.

– Så jag spelade 1–1 med mig själv, konstatera­de Rasmus.

De två reducering­arna gav trots allt ett visst hopp för Tvååker inför den andra halvleken.

Då kom nästan Mjällby-kanon, efter dryga timmens spel. Jesper Löfgren skickade upp bollen i Joakim Dahlbergs högra kryss med ett tungt långskott.– Det var inte mycket att göra åt de projektile­rna, sa Dahlberg.

TVÅÅKER FÖRSÖKTE NOG, men man mötte helt enkelt ett bättre lag. Och när hemmalaget chansade framåt kom i stället 2–5 efter en omställnin­g.

– En ren skitmatch, morrade Jakob Adolfsson efteråt. Vi spelade inte alls det spel som vi hade tänkt oss.

Det var för långt mellan lagdelarna, Mjällby kunde ofta spela upp i mitten och sedan fördela ut på kanterna där framför allt vänsterkan­tens Jobe var lysande.

Tvååkers högerback Eric Nilsson fick inte en lugn stund.

– Det är bara att lyfta på hatten för Mjällby. Vi kunde inte matcha dem i dag, sa Mattias Lindström.