Hallands Nyheter

Otagbara skott var avgörande

- MATILDA MARTINSSON sporten@hn.se

Mot drömskott är det svårt att försvara sig. Fråga Valinge Derome

VALINGE DEROME SJÖMARKEN

(0–4)

Valinge Derome hade det kämpigt mot Sjömarkens kanonkulor till mål och matchen slutade 2–4 (0–4) till bortalaget i division 1 mellersta dam.

– De gjorde tre riktiga drömmål, sa Tobias Ekdahl, tränare Valinge Derome.

SÄSONGEN HADE KUNNAT börja bättre för Valinge-derome. Förlust i både första och andra matchen. Men i andra halvlek lyste ändå hoppet upp för division ett-laget.

– I andra gör vi en helt ny match. Vi tar över spelet och skapade flera chanser, sa Tobias.

Men Sjömarkens start var svår att rå på. Hela fyra mål hann de trycka in inom 45 minuter.

– De var bra och hade högt tryck på oss. Vi spelade inte dåligt men de var först på bollarna. De gjorde tre kanonmål. Det andra målet var ett drömmål i krysset på en frispark och det fjärde målet var helt otagbart.

Valinge Derome ändrade i laguppstäl­lningen och flyttade upp flera spelare. Det resulterad­e i två mål av Evelina Bengtsson. Ett på frispark och ett efter en hörna.

– I andra var vi tvungna att våga och då lyckades vi skapa flera lägen. Vi spelar oss till flera bra situatione­r. Den andra halvleken vinner vi och det är den vi får ta med oss, sa Tobias.

TOBIAS VAR NÖJD med lagets prestation men besviken på resultatet.

– Det är bara att lyfta på hatten och gratulera dem. Men serien är lång, vi håller huvudet högt.

Bra i matchen var vänsterbac­ken Linda Johansson. Hon skapade flera anfall och motståndar­na hade och väldigt svårt att ta sig förbi henne.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? IRRITERAD. Vilma Rydell var aktiv i matchen och fälldes också i slutet av första halvlek, men någon straff blev det inte.
Bild: ROBERT BOMAN IRRITERAD. Vilma Rydell var aktiv i matchen och fälldes också i slutet av första halvlek, men någon straff blev det inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden