Hallands Nyheter

Irritation efter den uteblivna straffen

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Vilma Rydell var inblandad i det mesta men var djupt besviken efter matchen. – Det känns surt det här, att inte ta tre poäng.

BÖLJAN FALKENBERG VÄSTERÅS

(1–0)

1 1

Efter en lite trög start kom laget igång och det var Vilma Rydell som gav hemmalaget ledningen efter 14 minuter. En hörna damp ner framför henne. Vilma såg ut att stå med ryggen mot målet, men vände runt benet på något sätt och kunde träffa bollen högt uppe i luften.

– Knappt jag kommer ihåg hur jag gjorde. Den dök upp framför mig och jag försökte bara få in den. Men det var skönt att göra mål nu med tanke på förra helgen och att vi hade problem med det förra året, sa Vilma.

Ja, 0–5 mot Uppsala i premiären satte sina spår.

– Nu känns det mycket bättre, menade Vilma.

I den 45e minuten var hon inblandad i en omdiskuter­ad situation. Efter en hörna kastade sig Västerås målvakt Mallory Geurts efter bollen vid marken. Men var inte ens nära, utan träffade Wilma Rydells ben. Bara 145 personer hade letat sig till stadens stora arena för Böljan Falkenberg­s hemmapremi­är.

– Solklar straff, hon tog mina ben. Domaren sa att hon inte blåste eftersom hon hade tänkt blåsa för halvlek. Men så kan man ju inte göra, sa en besviken Vilma Rydell.

Det var stora protester efter paussignal­en.

I ANDRA HALVLEK startade Böljan Falkenberg bra utan att skapa några farliga chanser, men i en snabb omställnin­g kunde Västerås kvittera.

– Vi tappade boll i fel läge redan på mittplan och kom inte upp i press. Sedan kom vi efter och kanske

borde Jenny Andersson ha brutit in mer från sin mittbacksp­osition, sa tränaren Tobias Barin.

Men det var flera spelare som agerade fel i läget när Cassandra Korhonen kvitterade. Främst släppte målvakten Jasmine Strandberg första stolpen.

DET SAKNADES INTE chanser för Böljan att ta ledningen. Två fina inlägg från vänsterkan­ten (Linn Albrektsso­n och Ena Mujdzic) borde ha nickats på ett bättre sätt av Wilma Persson Gullqvist och Ida Lindqvist.

– Där borde vi ha träffat nickarna med annat än touch, menade Tobias Barin.

Men Böljans tränare var ändå nöjd och erkände att säsongssta­rten satte sig lite mentalt.

– Vi uppträdde helt annorlunda idag. Mer aggressivt på deras planhalva. I förra matchen föll vi ur situatione­rna.

Barin var också nöjd med hur backlinjen skötte sig.

– Mycket bättre i dag. De tog för sig och var tuffa. Västerås är också ett fysiskt lag.

MED EN SPETSSPELA­RE som Korhonen som låg bakom det mesta, som ett missat öppet mål i första. Caroline Murray sköt över på hennes passning.

Och Västerås hade matchens sista chans när nyinkomna Nanna Jansson var ur position och just Murray fick skjuta ett skott som gick i stolpen.

– Det hade inte varit roligt att förlora. Det hade känts oförtjänt, sa Vilma Rydell.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? FOLKTOMT.
Bild: ROBERT BOMAN FOLKTOMT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden