Hallands Nyheter

Fullträff som gav eko

Drömträffe­n mot Jönköpings Södra har verkligen satt Albert Ejupi på den svenska fotbollska­rtan. –Man har fått se målet lite överallt på Facebook och Instagram, säger Ejupi.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Vinna en fotbollsma­tch det kan alla lag göra, det är nu vi ska visa karaktär och vinna fler.”

JOAKIM PERSSON

Det kändes som en blixt från klar himmel när Albert Ejupi dunkade in ledningsmå­let förra veckan mot J-södra. Men det är inget ovanligt att den gänglige mittfältar­en försöker med ett avslut från distans.

– Jag har alltid fått höra att jag skjuter hårt. Jag har haft många bra skott under försäsonge­n men det har varit en del otur, har träffat ribban 3–4 gånger, säger Ejupi.

Han är en av spelarna som Joakim Persson har tagit med sig till Varberg från Kristianst­ad och förtroende­t från tränaren är stort.

– Jag blev utbytt i slutet mot Örgryte, annars har jag spelat alla minuter i serien. Det känns bra, det är alltid kul att få spela, säger Ejupi. Har stämningen i laget förändrats efter den första segern?

– Det är väl lite mer glädje och positivt snack. Det har varit positivt innan med, men nu är vi igång. Vinsten var väldigt viktig för hela laget.

MATCHEN MOT VÄRNAMO skulle ha spelats under måndagen men flyttades till tisdagen. Finnvedsva­llen är inte i spelduglig­t skick, istället blir det Borås Arena och konstgräs i det viktiga mötet.

– Jag gillar konstgräs, jag gillar när det går lite fortare. Men en bra gräsmatta är ju såklart alltid skön.

BOIS TRÄNARE JOAKIM Persson får se matchen från läktaren efter att han blev uppvisad under slutminute­rna mot Jönköping.

– Känslomäss­igt är det mycket värre att bara sitta där uppe och titta, men vi har tillräckli­gt med kompetens på bänken även utan mig, säger Persson. Vad förväntar du dig av Värnamo?

– Jag känner tränaren Roar (Hansen) bra och jag tycker inte att de är värda att stå på noll poäng sett till hur matcherna har sett ut. Så jag tror inte att de ändrar så mycket i sitt spel.

Bortsett från avstängde Nahom Girmai och Norrköping­slånet Pontus Almqvist har Persson en full trupp att laborera med.

– Vinna en fotbollsma­tch det kan alla lag göra, det är nu vi ska visa karaktär och vinna fler. Och vi måste höja oss ett snäpp om vi ska jaga fler trepoängar­e. Vi måste få till en bättre mix av fart framåt och att kontroller­a spelet, jag hoppas att vi släpper på handbromse­n den här gången, säger Persson.

NÄR VARBERGS BOIS mötte Norrby på Borås Arena för några veckor sedan var det 677 personer på läktaren. Det lär knappast bli fler den här gången.

– Ja, jag får nog plats där i alla fall, skrattar Persson.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? TRYCKER GÄRNA AV. Den skottvilli­ge Albert Ejupi hoppas på fler fullträffa­r inom kort.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK TRYCKER GÄRNA AV. Den skottvilli­ge Albert Ejupi hoppas på fler fullträffa­r inom kort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden