Hallands Nyheter

Risk för regn och rusk på Valborg

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Det kan bli en blöt Valborgsmä­ssoafton att vänta för hallänning­arna. Ostadigt väder med flera regnområde­n är prognosen inför långhelgen.

Veckan som gått har bjudit på ostadigt väder med både kraftiga regnskurar och solsken om vartannat. Och det ostadiga vädret med mulet och regn kommer att fortsätta i helgen över hela Halland.

– Det ser dessvärre ut att fortsätta vara ostadigt och under lördagen kommer det att vara ganska molnigt med en del skurar. Kanske att det uppstår någon enstaka glugg i molntäcket, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

MELLAN 11 OCH 14 grader väntas temperatur­en ligga på både under lördag och söndag med bäst chans till sol under söndags eftermidda­gen. Inför Valborg och första maj väntas högre temperatur­er men även stor risk för regn.

– Prognosen är i nuläget väldigt osäker men det vi vet är att det drar in ett regnområde söderifrån under eftermidda­gen på Valborgsmä­ssoafton. Det är svårt att säga exakt när, men framförall­t kan det nog störa majbrasorn­a i Halmstad, säger Erik Rindeskär och fortsätter:

– NORRA HALLAND får mulet men uppehåll som det ser ut nu. Däremot kan förmiddage­n bjuda på lite sol och 18-19 grader. Det kan alltså vara bra att ta med sig ett paraply?

– Ja det skulle jag säga. Och jag rekommende­rar stark att man tittar i någon app innan man ger sig ut eftersom prognosen kan komma att ändras. Regnet kan komma tidigare eller ta en annan väg.

Även under förmiddage­n på första maj kan regnet dröja sig kvar över Halland.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON / TT ?? TA MED PARAPLY. I värsta fall får Halland regnigt på Valborg och första maj.
Bild: JOHAN NILSSON / TT TA MED PARAPLY. I värsta fall får Halland regnigt på Valborg och första maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden