Hallands Nyheter

20 000 pingisboll­ar fick skickas tillbaka

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se

Inför bordtennis-vm lämnas inga detaljer åt slumpen. När bolleveran­tören upptäckt att en del av de 40 000 bollarna man skickat inte var av rätt typ var man tvungen att gå igenom varje enskild boll.

När Butterfly, som står för bollar och bord till bordtennis-vm i Halmstad, insåg att stora delar av den bolleveran­s man skickat från Japan till Halmstad innehöll fel typ av bollar fanns det inte mycket att be för.

Man var tvungen att kontroller­a varje boll för sig.

– DE FLÖG HIT fem-sex representa­nter från Japan som körde en kontroll, boll för boll. De fick lite hjälp av oss här, så de var väl cirka tio stycken som jobbade med det, men det tog sin lilla tid, säger Johnny Ewerstein, Vm-projektled­are

Framför allt var problemet med de felaktiga bollarna att de inte hade exakt samma vita färg som de ”riktiga”, så de gick att sortera bort genom okulärbesi­ktning.

– En sådan grej blir viktig när det är en så stor tävling. Allt ska vara enhetligt och det får inte skilja något alls mellan bollarna.

Nu har också ersättning­sbollarna kommit, som ska vara rätt från början.

– Men folk från Butterfly är på väg in och känner jag dem rätt kommer de nog att se till att dubbelkoll­a även de nya bollarna, så allt stämmer, säger Ewerstein.

MEN DET RIKTIGA kvalitetst­estet sker ju såklart av spelarna, som innan match får känna på bollarna, rulla de mot en plan yta för att säkerställ­a den perfekta rundheten, och välja ut en handfull som duger för spel.

– De är väldigt noggranna med detaljer i bordtennis­en, allt ska vara 100 procent.

 ?? Bild: POVEL ARWIDSON ?? UNDER LUPP. Flera kontrollan­ter flögs in från Japan för att kontroller­a de 40 000 bollarna var för sig.
Bild: POVEL ARWIDSON UNDER LUPP. Flera kontrollan­ter flögs in från Japan för att kontroller­a de 40 000 bollarna var för sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden