Hallands Nyheter

Gratulerar Henrik Linjer

VARBERG: 85 ÅR 30 APRIL

- LENA BERGLUND 010-471 53 63 lena.berglund@hn.se

– Kungen föddes på min 13-årsdag. Sedan dess har det hänt oändligt mycket i mitt liv, konstatera­r Henrik Linjer i Varberg som fyller 85 år 30 april.

Sitt första företag startade han redan som 15-åring hemma i Hishult, det var ett postorderf­öretag i filatelibr­anschen. På grund av svag hälsa under ungdomsåre­n fick han ingen realexamen och ingen studentexa­men. Men det gick bra ändå.

HAN HAR FÅTT tjänstgöra som lärare-, informatio­nsoch utbildning­skonsult på olika nivåer i några kommuner och i stora företag. Han har även arbetat inom massmedia.

– Som frilansand­e journalist fick jag bland annat på Island 1957 intervjua vårt gamla svenska kungapar. Jag skrev många frilansrep­ortage, bland annat från Gran Canaria där jag intervjuad­e Ingemar Johansson, och jag vikarierad­e på Dagens Eko.

Dessutom var han programled­are i radion i ”Vi i femman” och han har lett ett par tusen närradiopr­ogram i Radio Mark.

– 1999-2010 var jag redaktör för Varbergs församling­sblad. I många år har jag blivit inbjuden av föreningsl­iv och företag att komma och berätta och visa bilder från mina utlandsres­or.

För mest känd är Henrik kanske för sina resor. Sitt sista reseföreta­g Reselinjer lade han ner 2016.

– Under mina 45 år i egna reseföreta­g har mina många medarbetar­e och jag genomfört cirka 2 400 gruppresor med sammanlagt drygt 85 000 resenärer. Efter flytten till Varberg 1997 har min fru och jag varit reseledare för en rad egna gruppresor till bland annat Brasilien, Island, Israel och Oberammerg­au. Fantastisk­t!

INNAN VARBERG VAR Henrik bosatt 30 år i Marks kommun där han länge var moderat politiker i kommun och landsting. Bland annat var han ordförande i Marks kulturnämn­d, därefter turistoch Informatio­nschef i samma kommun.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? HÄNT MYCKET. Henrik Linjer har en del att berätta.
Bild: ANNIKA KARLBOM HÄNT MYCKET. Henrik Linjer har en del att berätta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden