Hallands Nyheter

Varbergs Bois tränare utlovar förändring­ar

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Han satt och frös på läktaren senast. Och ville helst springa ner och berätta vad som gick fel. Men nu får Bois tränare Joakim Persson leda laget igen och lovar förändring­ar

Efter att ha blivit uppvisad på läktaren i segermatch­en mot Jönköping fick Joakim Persson krypa upp på läktaren på Borås Arena – och lida under matchen mot Värnamo.

– Det var en total kollaps från vår sida. Det var inget som fungerade. Vi hade ingen tendens till bra försvarssp­el och i anfallet spelade vi i fel riktning.

JA, DET VAR mer bakåtspel än framåtspel när Varbergs Bois kom i på motståndar­ens planhalva.

Med ett undantag, Adama Fofana, som Joakim Persson gav en del lovord.

– Men vi ställde oss aldrig i bra situatione­r med alla de tillbakapa­ssen. Vi fick slita för våra målchanser och de levde på våra misstag, säger Joakim.

Han var speciellt missnöjd med hur laget agerade i försvaret.

– Det var en plump i protokolle­t efter att ha gjort tio bra matcher försvarsmä­ssigt och det var vi som gjorde motståndar­en bra. Jag räknade till 22 bolltapp på egen planhalva. Det är inte bra. Vi måste riskminime­ra där.

DET BETYDER OCKSÅ att Joakim Persson öppnar upp för förändring­ar i startelvan. Han vill inte säga vilka, men flera spelare kan beröras.

– Ibland måste man välja det enkla alternativ­t och vi behöver spelare som gör det. Jag märker att motståndar­na har läst in oss och sätter press med många spelare. Kan vi lösa den situatione­n har vi plötsligt fem, sex av deras spelare på vår planhalva.

Bois måste alltså börja värdera ett enklare spel.

– Vi är väl det enda laget i serien som riskminime­rar i anfallsspe­let och gör tvärt om i försvarssp­elet. Vi ska bli mer cyniska på egen planhalva.

Motståndet Frej har bara en poäng hittills.

– De har haft en tuff inledning och mött Öis, Helsingbor­g och Falkenberg, tre topplag. Så ledde de ju mot Norrby hemma, säger Joakim.

Han förväntar sig en svår match på konstgräse­t.

– Men vi har en plan som vi tror på.

I skrivande stund är det inga skador eller avstängnin­gar i Bois-laget.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK/BILDBYRÅN/ARKIV ?? NYA SPELARE I STARTELVAN. Det lovar Varbergs tränare Joakim Persson mer eller mindre.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK/BILDBYRÅN/ARKIV NYA SPELARE I STARTELVAN. Det lovar Varbergs tränare Joakim Persson mer eller mindre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden